Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Natuur & milieu » Natuur
Natuur

3 Hoe overleef ik bliksem
Hoe overleef ik bliksem

Door: Adine Versluis

In Nederland is het niet ondenkbaar dat je eens een keer in een enorme bliksembui terecht komt. Wil je jezelf op zo’n moment niet in een gevaarlijke situatie brengen, dan moet je goed weten wat je moet doen. Als je het slecht treft kun je tijdens een bliksembui namelijk behoorlijk gewond raken, niet alleen via rechtstreekse inslag, maar ook bijvoorbeeld door een brand die door een inslag ontstaat. Denk vooral niet dat het jou niet kan overkomen: volgens het KNMI slaat de bliksem in Nederland ongeveer 100.000 keer per jaar in!


Home » Natuur & milieu » Natuur

Hoe doe ik goede weersvoorspellingen

Door: Merel van der Lande

Vóór de tijd van het KNMI, moderne weerstations en zonne- en buienradars probeerde men het weer al te voorspellen. Wat voor weer het wordt, heeft immers invloed op ons dagelijks leven en soms zelfs op ons humeur. Welke kleding aantrekken, wel of geen paraplu mee, het feest binnen of buiten vieren - het hangt vaak af van het weer. Hoewel het soms zelfs voor professionele meteorologen moeilijk te voorspellen is, kun je als amateur een redelijke inschatting maken van het lokale weer. Hoe? Je leest het hier!


Home » Natuur & milieu » Natuur

Hoe voorkom ik blikseminslag

Door: Adine Versluis

Natuurverschijnselen kunnen mooi zijn, maar ook erg angstaanjagend. Dat geldt zeker voor bliksem: je kunt ademloos kijken naar de schichten die naar beneden schieten, maar moet er waarschijnlijk niet aan denken dat de bliksem inslaat in je huis. Of nog erger: jou! Hoewel blikseminslag niet altijd te voorkomen is, zijn er veel dingen die je kunt doen om de kans erop te verkleinen.


Home » Natuur & milieu » Natuur

Hoedoeners in de spotlight
Renate Boogvrouw
Lid sinds: 11 april 2008
Aantal Hoedoes: 15
Cindy Kamstra
Lid sinds: 18 juni 2008
Aantal Hoedoes: 86
Gigi Schuiten
Lid sinds: 3 juni 2008
Aantal Hoedoes: 7
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!