Persoonlijke hulpmiddelen
China

Zodra je in China in afgelegen gebieden komt waar bijna uitsluitend Chinees wordt gesproken, word je reis een ware survival. Deze plaatsen zijn er - ook na de Olympische Spelen - in overvloed. Hier vind je hoedoes waarmee je jezelf verstaanbaar kunt maken.

5 Hoe praat ik met Chinezen
Hoe praat ik met Chinezen

Door: Irene Herbers

Tijdens je reis door China ontmoet je veel mensen die geen woord Engels spreken. Om jezelf verstaanbaar te maken, doe je een beroep op je creativiteit. Dit houdt je geest jong, en het maakt je reis hilarisch en spannend! Ben je vaardig in tekenen, aanwijzen, uitbeelden en imiteren, dan kom je een heel eind. En anders heb je gereedschap nodig. Deze hoedoe geeft je tips voor de survival op straat.


Home » Reizen & vakantie » Bestemmingen » China

4 Hoe kom ik online in China
Hoe kom ik online in China

Door: Irene Herbers

Online gaan is - waar je ook bent - in China een eitje. Internetlustigen vinden overal wel een online computer, ook op afgelegen plekken. Daar waar je het juist niet zou verwachten (hoog in de bergen, in de woestijn of op het platteland) zijn verbindingen soms verbazend snel. Deze hoedoe wijst je de weg naar het Chinese cyberspace.


Home » Reizen & vakantie » Bestemmingen » China

5 Hoe reis ik per spoor door China
Hoe reis ik per spoor door China

Door: Irene Herbers

In China ligt zo’n 60.000 kilometer spoor en dagelijks reizen er miljoenen mensen per trein. De treinen rijden meestal op tijd en alles is wonderlijk strak georganiseerd. Reizen per spoor door China is een aanrader. En van de efficiency op zowel perron als spoor kan onze NS nog een boel leren. Maar: hoe boek je het juiste kaartje?


Home » Reizen & vakantie » Bestemmingen » China

Hoe tel ik in China

Door: Irene Herbers

Kalligrafiekwast, petje van de Olympische Spelen, appel of banaan. Onderhandelen hoort bij iets kopen op vakantie en tot tien kunnen tellen hoort weer bij onderhandelen. De uitvoering daarvan kan in China wat lastig zijn omdat het Chinees een toontaal is, waarbij de betekenis van een woord verandert met de toon. Maar gelukkig heb je twee handen. En die zijn van onschatbare waarde zodra je moet gaan tellen in China. Deze hoedoe leert je tot tien tellen met één hand.


Home » Reizen & vakantie » Bestemmingen » China

4 Hoe bestel ik eten in China
Hoe bestel ik eten in China

Door: Irene Herbers

‘Ko-kaa Ko-laaa’, ‘Ceukéé Ceuléé’, ‘Kuu-kuu Kuu-laaa’. Heerlijk uit eten in China. Maar hoe bestel je een drankje of maaltijd in een restaurant waar ze het woord Coca Cola niet eens begrijpen?


Home » Reizen & vakantie » Bestemmingen » China

Hoedoeners in de spotlight
Renate Boogvrouw
Lid sinds: 11 april 2008
Aantal Hoedoes: 15
Lisette Kreischer & Merel van der Lande - Veggie in Pumps
Lid sinds: 3 juni 2008
Aantal Hoedoes: 7
Marieke van Oosterhout
Lid sinds: 31 maart 2008
Aantal Hoedoes: 24
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!