Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Reizen & vakantie » Onderweg
Onderweg

Jezelf staande houden in het buitenland is uitdagend, leuk en soms confronterend. Hier lees je over handigheidjes en weetjes die onderweg kunnen helpen. Over hoe je omgaat met opdringerige marktkooplui en sjacheraars. Over hoe je een vakantiewasje doet of hoe je contact legt met het thuisfront, de lokale bevolking en medevakantiegangers. Ken jij het klappen van de zweep ook en heb je interessante weetjes voor onderweg? Hier deel je de do's en don'ts met reisgenoten.

4 Hoe ga ik om met opdringerige verkopers en sjacheraars
Hoe ga ik om met opdringerige verkopers en sjacheraars

Door: Irene Herbers

Vrijwel overal kan de respectvolle reiziger rekenen op een hartelijk onthaal. Je meer dan welkom voelen is heerlijk, maar wel binnen proporties. De wereld zit vol lieve, nieuwsgierige mensen. Maar ook met ritselaars, klantenlokkers, sjacheraars en opdringerige verkopers. De op privacy gestelde Westerling waant zich soms stroop. Iedereen wil jou! In die ‘no-stop’-bus, in dat ‘best-price’-hotel, in het ‘good-food’-restaurant. Leuk? Soms - bijvoorbeeld als je oververmoeid bent of snakt naar calorieën - is eeuwige vriendelijkheid wat teveel gevraagd. Onbedoeld vijandig schreeuw je tegen de pantoffelverkoper: DIE WIL IK NIET, DONDER OP! De arme vakman deinst geschrokken achteruit en jij maakt je met een rotgevoel uit de voeten. Verbale agressie is zinloos en overbodig. Daarbij kun je gemakkelijk voorkomen dat je uit je slof schiet. Hier lees je hoe.


Home » Reizen & vakantie » Onderweg

4 Hoe leg ik onderweg contact
Hoe leg ik onderweg contact

Door: Irene Herbers

Als je je op reis openstelt voor anderen, zul je nooit vereenzamen. Maar de een is wat spontaner dan de ander. Een hoedoe vol tips en trucs om anderen te ontmoeten. Zo ga je naar huis met een dagboek vol nieuwe adressen.


Home » Reizen & vakantie » Onderweg

3 Hoe zoek ik een tijdelijk maatje of reisgezel
Hoe zoek ik een tijdelijk maatje of reisgezel

Door: Irene Herbers

Zin in de ruige wildernis, het verlaten strand, die avontuurlijke trektocht, maar niet alleen? Of reis je al een tijdje met z'n tweetjes maar moet de raft vol, zoek je meer lifters of zijn er te weinig boekingen voor de jungletour? Zo zoek je een reisgezel op je vakantiebestemming.


Home » Reizen & vakantie » Onderweg

3 Hoe blijf ik in contact met het thuisfront
Hoe blijf ik in contact met het thuisfront

Door: Irene Herbers

De tijd dat je je op reis mijlenver van de bewoonde wereld waande is dankzij de telecommunicatie voorgoed voorbij. E-mail, sms, bloggen: contact houden met het thuisfront is vanaf de meeste wereldplaatsen een makkie. Buit de diverse contactmogelijkheden uit en laat de thuisblijvers op allerlei manieren meeproeven.


Home » Reizen & vakantie » Onderweg

3 Hoe lees ik een topografische kaart

Door: Irene Herbers

Kaarten zijn er in allerlei soorten en maten. En er zijn best veel mensen die ze niet kunnen lezen. Na de stappen van deze hoedoe weet jij voortaan beter. Jij loopt niet meer verkeerd, zal niet langer in bossen en heuvels verdwalen. Meer specifiek gaat deze hoedoe over de stafkaart, ofwel: de topografische variant in het rijk der kaarten.


Home » Reizen & vakantie » Onderweg

2 Hoe doe ik de vakantiewas
Hoe doe ik de vakantiewas

Door: Petra Megens

Doe de vakantiewas: de wasmethode waar je bijna niks voor hoeft te doen. Met een minimum aan energie een maximum aan resultaat behalen: dat mag buiten de vakantie ook wel! Ideaal voor camping, boot, caravan én thuis.


Home » Reizen & vakantie » Onderweg