Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Werk & carrière » Management
Management

4 Hoe creëer ik teamgeest
Hoe creëer ik teamgeest

Door: Marieke van Oosterhout

Een hecht en gemotiveerd team presteert veel beter dan een team dat alleen op papier een groep is, maar hoe bereik je dat? Kai de Jager is sinds 2007 assistent-bondscoach van de hockeysters van Jong Oranje (tot 21 jaar). Hij hockeyde zelf een aantal jaren op het hoogste niveau en bekwaamde zich als tiener al in het vak van trainer/coach. Hij legt uit hoe je van een groep individuen een hecht team maakt.


Home » Werk & carrière » Management

4 Hoe ontwikkel ik draagvlak
Hoe ontwikkel ik draagvlak

Door: Adine Versluis

Als je je maatregelen niet alleen op papier door wilt voeren, maar er ook voor wilt zorgen dat ze binnen het hele bedrijf ondersteund worden, dan zul je ervoor moeten zorgen dat er voldoende draagvlak is voor je maatregelen. Het creëren van voldoende draagvlak kan lastig zijn, maar als je de volgende stappen volgt, dan kom je er wel!


Home » Werk & carrière » Management

Hoe organiseer ik een succesvol bedrijfsuitje

Door: Hans van Keer

Een bedrijfsuitje is makkelijk georganiseerd. Het is belangrijk als er vooraf duidelijk doelstellingen worden bepaald, zodat je achteraf kunt kijken of het uitje een succes is geweest. Teambuilding is vaak erg belangrijk. Deze hoedoe beschrijft hoe je door middel van een succesvol bedrijfsuitje het teambuildingsproces kunt versterken.


Home » Werk & carrière » Management

Hoe word ik een overtuigende manager

Door: Moniek de Graaf

Als projectmanager heb je overtuigingskracht nodig. Je wilt dat je werknemers een reeële verwachting van jou, als manager, hebben en je respecteren als leidinggevende. Dat respect krijg je niet zomaar. Sterker nog, jij moet je werknemers ervan zien te overtuigen dat jij degene bent die de juiste beslissingen neemt, door alle verkregen informatie van de werknemers mee te nemen in de besluitvorming. Zo zullen je werknemers zich gerespecteerd voelen en zich meer betrokken voelen bij het bedrijf en de leidinggevende.


Home » Werk & carrière » Management

Hoedoeners in de spotlight
Renate Boogvrouw
Lid sinds: 11 april 2008
Aantal Hoedoes: 15
Gigi Schuiten
Lid sinds: 3 juni 2008
Aantal Hoedoes: 7
Erik Weijers
Lid sinds: 26 maart 2008
Aantal Hoedoes: 42
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!