Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Werk & carrière » Studie
Studie

4 Hoe schrijf ik een scriptie

Door: Adine Versluis

Na een jaar of vier, vijf studeren is het eindelijk zo ver: je hebt je opleiding bijna afgerond. Er is nog maar één horde die je moet nemen: het schrijven van je scriptie. En dat schrijven lijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Maar, als je de tijd neemt om goed te plannen én door weet te zetten, dan zal het je ook lukken om die laatste drempel te nemen!


Home » Werk & carrière » Studie

3 Hoe dien ik een klacht in over mijn eindexamen
Hoe dien ik een klacht in over mijn eindexamen

Door: Adine Versluis

Eindexamen doen is hartstikke spannend. Je kunt je goed voorbereiden, maar weet nooit precies welke vragen je kunt verwachten. En of die vragen wel op de juiste manier opgesteld zijn! Ieder jaar blijken er namelijk weer examenvragen onduidelijk, onvolledig of zelfs helemaal onjuist te zijn. Gelukkig kun je daar iets tegen doen: een klacht indienen!


Home » Werk & carrière » Studie

4 Hoe bereid ik me voor op mijn eindexamen
Hoe bereid ik me voor op mijn eindexamen

Door: Adine Versluis

Aan het einde van je middelbare schoolperiode zul je nog één prestatie moeten leveren: het behalen van je eindexamen. In principe is je eindexamen niets anders dan een grote toets over veel van wat je al eerder geleerd hebt. Niets om bang voor te zijn dus. Maar wel iets waarvoor je je goed voor moet bereiden; je krijgt namelijk maar één kans!


Home » Werk & carrière » Studie

Hoe kaft ik mijn boeken

Door: Adine Versluis

Wie zijn of haar boeken graag in goede staat houdt of wil voorkomen dat er op school aan het einde van het jaar afgerekend moet worden, kan zijn of haar boeken het beste kaften. Het kost even tijd, maar als je er goed voor gaat zitten en het netjes doet, dan hoeft het maar één keer!


Home » Werk & carrière » Studie

Hoe maak ik een boekverslag

Door: Adine Versluis

Het lezen van literatuur is belangrijk, maar het is nog veel belangrijker dat je ook begrijpt wat je leest. Dat kun je laten zien in een boekverslag. De meeste scholieren zullen er tijdens hun schoolcarrière tenminste een paar moeten schrijven. Hoe je zo'n boekverslag kunt maken, lees je hier.


Home » Werk & carrière » Studie

Hoedoeners in de spotlight
Lisette Kreischer & Merel van der Lande - Veggie in Pumps
Lid sinds: 3 juni 2008
Aantal Hoedoes: 7
Petra Megens
Lid sinds: 9 juni 2008
Aantal Hoedoes: 17
Irene de Vette
Lid sinds: 19 juni 2008
Aantal Hoedoes: 78
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!