Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Wonen & inrichten » Beveiliging » Hoe vind ik een goed beveiligingsbedrijf

Hoe vind ik een goed beveiligingsbedrijf

Document acties
 • Tijdshoeveelheid 2 dagen
 • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Een alarmsysteem plaatsen is een goed idee, maar dat systeem is weinig waard als het beveiligingsbedrijf dat voor de opvolging zorgt er een puinhoop van maakt. Kies daarom niet zomaar het eerste beveiligingsbedrijf, maar maak een onderbouwde keuze!

Hoedoe door: Adine Versluis

Bekijk het profiel van Adine Versluis
Aantal Hoedoes: 470


Benodigdheden

 • Internet
 • Telefoon

Stappen

 1. Stel randvoorwaarden op

  Voor je een beveiligingsbedrijf inschakelt, zul je zelf ongetwijfeld ook een aantal wensen en eisen hebben. Combineer deze wensen en eisen tot een lijstje met randvoorwaarden. Je kunt bijvoorbeeld denken aan:

  • Groot of klein bedrijf
  • Inclusief of exclusief materiaal
  • In de buurt of landelijk
  • Type en snelheid opvolging

  Door die randvoorwaarden bij je zoektocht bij de hand te houden, kun je makkelijker een selectie maken.

 2. Zoek naar bedrijven

  Zoek vervolgens via Google (of een andere zoekmachine) naar beveiligingsbedrijven. Zoek je landelijk, dan kun je je termen algemeen houden. Heb je liever een bedrijf uit de buurt, kies dan bijvoorbeeld voor 'beveiligingsbedrijf Friesland'. Maak een lijstje van maximaal 10 bedrijven die op jou betrouwbaar over komen.

 3. Verfijn je selectie

  Na die eerste grove selectie, is het tijd je selectie wat meer te verfijnen. Bekijk de verschillende websites nog eens goed en let hierbij vooral op of ze ook voldoen aan de randvoorwaarden die jij gesteld hebt. Bedrijven die niet voldoen aan die randvoorwaarden, streep je direct af. Bestaat je lijstje nu nog uit meer dan vier bedrijven? Vergelijk de overblijvers dan met elkaar en kijk of je er op basis van andere voorwaarden nog een aantal af kunt laten vallen.

 4. Vergelijk de dienstverlening

  Vergelijk nu de dienstverlening van de verschillende bedrijven goed met elkaar. Kijk niet alleen naar de producten die ze bieden, maar ook naar de kwaliteit. Is een bedrijf ISO-gecertificeerd, of beschikt het over andere certificaten? Zorgt het bedrijf ook voor de onderhoud van je systeem, of levert het alleen beveiligingsdiensten?

 5. Zoek contact met de bedrijven

  Neem contact op met de laatste bedrijven op je lijstje. Bel of e-mail ze voor een kennismaking. Deze kennismaking kan telefonisch of persoonlijk zijn; afhankelijk van wat jij wilt en wat het beveiligingsbedrijf als optie biedt. Denk eraan dat dit de mensen zijn die je je veiligheid toevertrouwt; een persoonlijk bezoek is dan nooit verkeerd. Zorgt het (eerste) contact al voor een vreemd of onbestemd gevoel? Streep het bewuste bedrijf dan zonder pardon af!

 6. Vraag naar ervaringen van anderen

  Hoe een bedrijf in de praktijk werkt, merk je vaak als het te laat is. Probeer daarom vooraf vast wat ervaringen van anderen te vinden. Je kunt het internet hiervoor gebruiken, maar je kunt ook eens rondvragen in je omgeving.

 7. Vraag offertes op

  De kwaliteit en dienstverlening is belangrijk, maar ook de prijs telt mee in het maken van je keuze. Vraag daarom uitgebreide offertes op, waarin de dienstverlening zoveel mogelijk uitgesplitst staat. Zo kun je de prijzen goed met elkaar vergelijken, weet je precies wat je wel en niet krijgt bij een bepaald bedrijf en is het makkelijker om eventueel nog wat korting te bedingen.

 8. Toets je keuze in de praktijk

  Als het je gelukt is om aan de hand van de voorgaande stappen een bedrijf te vinden waar jij een goed gevoel bij hebt, dan is er nog maar één mogelijkheid om te bekijken of het ook echt een goed bedrijf is: door het te testen in de praktijk. Sluit een overeenkomst af of vraag naar een 'proefabonnement'!

  Evalueer vervolgens je keuze regelmatig, zodat je zeker weet dat je ook over tien jaar nog gebruik maakt van de diensten van een goed bedrijf!

Do's

 • Bel het bedrijf eens op en kijk hoe je te woord gestaan wordt; is dit een bedrijf dat bij jou past?
 • Vraag gerust om een 'proefabonnement' om de service van het bedrijf te testen
 • Vraag om een combinatiepakket, waarbij zowel het materiaal als de service door één partij geleverd wordt

Don'ts

 • Doe geen valse meldingen, in veel gevallen krijg je daar alsnog een rekening van

Bron

Interview Dick de Vries, beveiliger bij één van de grotere beveiligingsbedrijven in Nederland

Meer uitleg

Hoedoeners in de spotlight
Janine Bruinooge
Lid sinds: 7 april 2008
Aantal Hoedoes: 34
Cindy Kamstra
Lid sinds: 18 juni 2008
Aantal Hoedoes: 86
Renate Boogvrouw
Lid sinds: 11 april 2008
Aantal Hoedoes: 15
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!