Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Eten & drinken » Basiskeuken » Fruit » Hoe eet ik een granaatappel
5

Hoe eet ik een granaatappel

Document acties
  • Tijdshoeveelheid 5 minuten
  • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Hoe eet ik een granaatappel
Granaatappels zijn bijzonder, lekker smakelijk en ook nog eens heel gezond. Ze zitten namelijk boordevol anti-oxidanten en zijn goed voor huid en hart. Het enige 'nadeel' van granaatappels? Ze zijn niet zo makkelijk te eten. Met deze tips wordt een granaatappel eten wél ineens een stuk makkelijker!

Hoedoe door: Adine Versluis

Bekijk het profiel van Adine Versluis
Aantal Hoedoes: 471


Benodigdheden

  • Granaatappel
  • Scherp mesje
  • Kommetje
  • Houten pollepel

Stappen

  1. Snijd door de schil

    Pak een klein mesje en snijd voorzichtig door de schil heen. Snijd de granaatappel helemaal rondom door de schil.

  2. Breek de granaatappel door midden

    Zet vervolgens je duimen op één punt op de snee en breek de appel voorzichtig door midden. Het kan zijn dat je hier wat kracht voor moet zetten. Als je denkt dat je de schil niet ver genoeg door hebt gesneden, kun je dit alsnog doen.

  3. Sla de zaden los

    Pak nu een voor een de helften van de granaatappel op en leg deze omgekeerd, met de zaden naar beneden, op je hand. Ontspan je vingers. Pak met je vrije hand een houten pollepel en sla met de rug van de lepel op de buitenkant van de granaatappel. Houd er het schaaltje onder je hand, zodat je daarmee alle zaden snel op kunt vangen.

  4. Controleer de pitjes

    Als je het idee hebt dat alle pitjes inmiddels uit de granaatappel zijn gevallen, controleer dan even of er geen stukjes van de appel zelf meer tussen zitten. Als dat niet het geval is, kun je de pitjes opeten of gebruiken in een recept. Eet smakelijk!

Do's

  • Oefen deze tactiek regelmatig, zodat het eten van granaatappels een fluitje van een cent wordt
  • Probeer minimaal elke week een granaatappel te eten; ze zijn ontzettend goed voor je gezondheid
  • Maak ook eens een keertje granaatappelsap

Don'ts

  • Laat granaatappels niet staan omdat je denkt dat het eten veel werk is: dat valt best wel mee. Bovendien vallen de nadelen in het niet bij de voordelen!

Bron

Foodfilm van ELLE, waarin Jean Beddington laat zien hoe je snel en gemakkelijk een granaatappel 'ontmantelt'

Meer uitleg

Hoe een ik een granaatappel

door Ingrid Berm op 13-10-2011 14:20
Granaatappels zijn bijzonder goed voor patiënten met fibromyalgie.

granaatappel

door sheila dangé op 08-10-2012 16:16
ik heb zojuist gekeken hoe ik granaatappel schoon maken moet
ik ga het zo proberen..
ik wou dat ik wist wat er bedoelt werd met het midden....
ik hoop dat het lukt en lekker zal zijn


groetjes Sheila .. TazzShady

weer de granaatappel

door sheila dangé op 08-10-2012 16:50
ok,het lukte me het best met een theelepeltje en schone handen waarmee je door de kromme hoekjes van de granaatappel de pitjes uitwrijft en opvangt op een plat bordje....
na het opensnijden zie je vanzelf de lijnen die je moet volgen en de pitjes komen er schoon uit

Tip :
als je sinasappelen perst en de granaatappelpitjes plat duwd met een ander bord (dezelfde) uitperst en deze twee met elkaar mixt heb je een heerlijk gezond drankje !!!

ik had foto's gemaakt terwijl ik met de granaatappel bezig was,maar de foto's hier plaatsen lukt me nu niet, hoe doe je dat....

Groeten van Sheila TazzShady
Hoedoeners in de spotlight
Marieke van Oosterhout
Lid sinds: 31 maart 2008
Aantal Hoedoes: 24
Cindy Kamstra
Lid sinds: 18 juni 2008
Aantal Hoedoes: 86
Irene de Vette
Lid sinds: 19 juni 2008
Aantal Hoedoes: 78
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!