Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Mode & uiterlijk » Uiterlijke verzorging » Gezicht » Hoe verzorg ik mijn rimpels

Hoe verzorg ik mijn rimpels

Document acties
 • Tijdshoeveelheid 10 minuten
 • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Hoe verzorg ik mijn rimpels
Antirimpel, antiveroudering, ultrastrak: het lijkt wel of je je tegenwoordig maar beter niet meer kunt vertonen met rimpels. Zonde, want rimpels geven je gezicht juist karakter. Wees dus trots op je rimpels en verzorg ze goed!

Hoedoe door: Adine Versluis

Bekijk het profiel van Adine Versluis
Aantal Hoedoes: 470


Benodigdheden

 • Vochtinbrengende crème
 • Extra verzorgende nachtcrème
 • Oliecapsules
 • Speciale oogcrème

Stappen

 1. Ken je rimpels

  Er zijn vier verschillende soorten rimpels, namelijk fijne, diepe, statische en dynamische rimpels. Fijne rimpels ontstaan meestal rond de ogen: je huid maakt minder collageen en elastine aan en wordt daardoor minder flexibel. Diepe rimpels zie je met name op het voorhoofd en dynamische rimpels zie je alleen als je je gezicht beweegt. Statische rimpels zijn rimpels die altijd zichtbaar zijn. Hoewel al deze soorten rimpels op verschillende manieren ontstaan, zijn ze op dezelfde manier te verzorgen. Neem tien minuten per dag de tijd voor je rimpels en je zult er stralend uit blijven zien!

 2. Ontdek je nieuwe schoonheid

  Als je nog moeite hebt met het accepteren van je rimpels, probeer je kijk erop dan aan te passen. Iedere rimpel in je gezicht maakt deel uit van jouw levensverhaal en is daarmee deel van jou. Waarom zou je proberen dat te verbergen? Iedereen wordt ouder en bijna iedereen krijgt rimpels. Waarom zou je je er druk om maken? We geven je in ieder geval vast één hele goede reden: van stress krijg je nog meer rimpels!

 3. Start de vochttoevoer

  Vaak krijg je rimpels omdat je huid zelf niet meer de stoffen aanmaakt die de huid in de eerste instantie zo soepel maakten, bijvoorbeeld collageen en elastine. Daarom moet je zelf de vochttoevoer starten. Gebruik hiervoor een lekkere vochtinbrengende crème. Een crème met vitamine C is een echte aanrader; je huid kan dan rekenen op een echte opknapbeurt. Gebruik ’s nachts een extra vette crème. Je huid herstelt zich tijdens de nacht en kan wel een extra oppepper gebruiken.

 4. Geef je huid extra voeding

  Naast de dagelijkse verzorging met de hydraterende crème geef je je huid minimaal eens per week een bijzondere oppepper. Erg lekker zijn oliecapsules. Deze capsules bevatten een verzorgende olie die de huid stralend en heerlijk zacht maken. Wrijf de capsule even warm in je handen voordat je hem openmaakt. Dan kan hij zijn werk nog beter doen!

 5. Speciale zorg voor je ogen

  Rond je ogen ontstaan meestal de eerste fijne rimpeltjes. Dit komt omdat je bijna de hele dag in beweging bent met je ogen. De huid is hier fijn en je ziet dus sneller lijntjes verschijnen. Verzorg die lijntjes niet met een gewone crème, maar met speciale oogcrème. Speciale oogcrème is gericht op de verzorging van de tere huid rond de ogen en is bovendien niet vettig.

 6. Zorg van binnenuit

  Tot slot: zorg niet alleen goed voor de buitenkant van je rimpels, maar ook voor de binnenkant. Eet gezond: veel fruit en groenten. Hier gaat je huid letterlijk van stralen. Bovendien voel je je met een gezond eetpatroon ook ontzettend fit en energiek. Zet deze energie om in beweging! Als je beweegt loopt er namelijk meer bloed (en zuurstof) naar je gezicht, waardoor je minder gespannen bent. Dit is te zien aan je gezicht: je krijgt een zachte en serene uitstraling.

Do's

 • Koop naast een vochtinbrengende crème voor je gezicht ook een aparte crème voor je ogen
 • Wees trots op je rimpels!
 • Kies voor crèmes met het opfrissende effect van vitamine C

Don'ts

 • Laat je niet verleiden tot een Botox-behandeling; rimpels horen bij je leeftijd. Accepteer ze en je ziet er ineens een stuk minder!
 • Koop geen dure crèmes, maar kies gewoon voor een goede, vochtinbrengende variant
 • Probeer rimpels niet te camoufleren met make-up; de make-up trekt in je huid en accentueert rimpels alleen maar

Bron

Boek Stralend mooi van top tot teen door Esme Floyd, Carlton Books Limited, 2004 en Boek Heelhuids, Dr. Serge Coopman, Roularta Books, 2002.

Meer uitleg

rimpelcremes

door yvon weeks op 28-01-2013 20:30
De meeste crèmes bevatten één of hooguit twee actieve ingrediënten in te lage concentraties. De rest bestaat uit goedkope (vaak chemische) vulstoffen. Deze stoffen kunnen op lange termijn de conditie van uw huid zelfs schade toebrengen.
Hoedoeners in de spotlight
F. Nelissen
Lid sinds: 7 april 2008
Aantal Hoedoes: 23
Marieke van Oosterhout
Lid sinds: 31 maart 2008
Aantal Hoedoes: 24
Cindy Kamstra
Lid sinds: 18 juni 2008
Aantal Hoedoes: 86
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!