Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Mode & uiterlijk » Uiterlijke verzorging » Gezicht » Hoe epileer ik met een touwtje

Hoe epileer ik met een touwtje

Document acties
 • Tijdshoeveelheid 10 minuten
 • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Hoe epileer ik met een touwtje
Je wenkbrauwen bijwerken of gezichtshaar verwijderen kan met een pincet. Dit kost echter best veel tijd, omdat je elk haartje per stuk uit moet trekken. Epileren met een touwtje is een veel sneller alternatief, dat met name in oosterse landen veel gebruikt wordt. Ook eens proberen? Zo pak je het aan.

Hoedoe door: Adine Versluis

Bekijk het profiel van Adine Versluis
Aantal Hoedoes: 470


Benodigdheden

 • Katoendraad, bijvoorbeeld garen dat je normaal gesproken voor naaiwerk gebruikt. Je hebt ongeveer 30 centimeter nodig
 • Vaste hand
 • Spiegel (optioneel, maar is wel handig om te zien wat je doet)

Stappen

 1. Maak een touwtje

  Knip een touwtje af van ongeveer 30 centimeter lang. Dit ga je gebruiken om te epileren. Je kunt het draadje ook nog iets langer houden, dan heb je net wat meer ruimte. Korter is niet handig, dan zit je steeds met je handen in je gezicht en kun je niet goed zien wat je doet.

  Knoop de uiteinden van het draadje stevig aan elkaar vast. Houd het knoopje steeds een beetje aan de zijkant, zodat het straks niet in de weg zit.

 2. Draai het touw

  Pak het touwtje nu tussen je vingers vast, twee vingers aan beide kanten. Houd het touwtje strak en draai het vanaf één kant ongeveer vijf keer rond. Je krijgt dan een soort strikjesvorm, waarbij de draden van beide kanten naar het midden lopen en daar samenkomen in een soort schroef.

 3. Controleer de werking

  Houd aan beide kanten twee vingers in de overgebleven lussen en probeer de schroef in het midden van de ene naar de andere kant te bewegen, door eerst je linkervingers uit elkaar te bewegen en daarna je rechtervingers. Als je deze beweging op de juiste manier maakt, verschuift het middelste deel steeds van de ene naar de andere kant.

 4. Epileer

  Kies een stukje waar je haar wilt verwijderen en leg het draad hierop. Zorg ervoor dat de '<'-vorm naast de schroef aan de linkerkant van de te verwijderen haren staat. Beweeg vervolgens je vingers op dezelfde manier als net, maar nu terwijl het draad op de huid staat. Het schroefje verplaatst nu en trekt de haren uit.

 5. Verzorg de huid na

  Het epileren met een draad kan - net als elke andere vorm van epileren - pijnlijk zijn. Om rode plekken en uitslag te voorkomen, verzorg je de huid na het epileren met een zachte lotion. Ga liever niet direct de zon in; dat kan voor extra irritatie en vlekken zorgen.

Do's

 • Oefen veel, als je eenmaal de slag te pakken hebt, dan gaat het steeds sneller
 • Probeer verschillende soorten draad uit en ontdek welke variant voor jou het beste werkt

Don'ts

 • Gebruik liever geen visdraad. Dat lijkt effectief, maar als je huid daartussen blijft zitten, kun je met nare wondjes blijven zitten
 • Duw het draad niet in de huid, maar leg het er voorzichtig op

Bron

Meer uitleg