Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Mode & uiterlijk » Uiterlijke verzorging » Gezicht » Hoe epileer ik mijn wenkbrauwen
4

Hoe epileer ik mijn wenkbrauwen

Document acties
 • Tijdshoeveelheid 20 minuten
 • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Hoe epileer ik mijn wenkbrauwen
Met goed gevormde wenkbrauwen krijgt je gezicht een meer verzorgde en open uitstraling. Bovendien is het een klusje dat – na enige oefening – snel gedaan kan worden en je bijna geen cent kost. Maak dus regelmatig even tijd voor deze kleine beautybehandeling!

Hoedoe door: Adine Versluis

Bekijk het profiel van Adine Versluis
Aantal Hoedoes: 470


Benodigdheden

 • Pincet
 • Wenkbrauwpotlood
 • Voldoende daglicht
 • Ontsmettingsmiddel
 • Wattenschijfjes
 • Wenkbrauwkammetje en –borsteltje
 • Wenkbrauwcrème
 • Spiegeltje

Stappen

 1. Installeer jezelf

  Tijdens het epileren zul je merken dat niet alle haartjes even duidelijk zichtbaar zijn: zorg dus voor goede verlichting. Ga het liefst bij het raam zitten met een klein spiegeltje, of gebruik een goede lamp. Zorg daarnaast dat je stevig zit of staat; epileren is een precies karweitje, waar je je goed bij moet kunnen concentreren.

 2. Bepaal je werkgebied

  Wenkbrauwen epileren is niet een kwestie van in het wilde weg plukken. Je moet goed weten waar je wel en niet gaat epileren. Er bestaat een eenvoudig trucje waarmee je kunt bepalen binnen welke ‘lijntjes’ je moet blijven: pak een potlood en leg dit langs de zijkant van je neus, in een rechte lijn naar je ooghoek. Als je dit aan beide kanten gedaan hebt, weet je wat jouw natuurlijke lijnen zijn. Hou deze lijnen aan voor het mooiste effect.

 3. Ontsmet je huid en pincet

  Een stap die vaak vergeten wordt, maar erg belangrijk is: ontsmet de huid rond je wenkbrauwen grondig en desinfecteer het pincet dat je gebruikt. Desinfecteren kan in kokend water, of met een beetje alcohol. Gebruik altijd een wattenschijfje en raak de ontsmette delen niet weer met je handen aan.

 4. Bepaal je haartype

  De mate waarin je kunt epileren hangt af van je eigen wenkbrauwen. Bepaal dus eerst je haartype. Heb je dunne en fijne wenkbrauwen? Ga dan uiterst voorzichtig te werk en pluk minimaal. Begin bij je neus en werk naar je oor toe. Haal alleen de overtollige haartjes weg. Deze kun je er letterlijk uit laten springen als je je wenkbrauwen met een kammetje omhoog kamt. Als je wenkbrauwen dikker zijn en je wat stuggere haartjes hebt, kun je wat minder voorzichtig plukken. Uiteraard werk je wel weer vanaf je neus naar je oor.

 5. Pluk!

  Gebruik een goed pincet. Het meest bekende epileerpincet is een Tweezerman, verkrijgbaar bij de meeste drogisterijen. Trek de huid strak voor je een haartje uittrekt. Epileer altijd met de groeirichting mee, dan krijg je de haartjes er het makkelijkst uit en beschadigd je huid het minst. Je kunt overigens beter niet epileren als je net crème op je gezicht hebt gesmeerd: je huid wordt daar poreuzer van en de haartjes komen minder makkelijk mee. Zo loop je een grote kans op het beschadigen van je huid.

 6. Tussentijdse check

  Wacht met het bekijken van het resultaat niet tot je helemaal klaar bent, maar kijk bij het uittrekken van iedere paar haartjes of het resultaat je bevalt. Zo voorkom je dat je te ver gaat in het bijwerken van je wenkbrauwen. Let er goed op dat teveel epileren ervoor kan zorgen dat je wenkbrauwen volledig verdwijnen. Een goede tussentijdse check is dus zeker niet overbodig!

 7. Finishing touch

  Als je wenkbrauwen helemaal bijgewerkt zijn, is het tijd voor de finishing touch: het bijtekenen en in model brengen. Borstel je wenkbrauwen met een borsteltje. Teken nu je wenkbrauwen bij met een wenkbrauwpotlood in dezelfde kleur als je wenkbrauwen. Gebruik kleine streepjes en overdrijf niet! Na het bijtekenen borstel je je wenkbrauwen weer om restjes potlood weg te halen. Als je nog steeds last hebt van weerbarstige wenkbrauwen, dan kun je ze tot slot in model brengen met wat wenkbrauwcrème. Geniet van het eindresultaat!

Do's

 • ‘Trek’ lijntjes, desnoods met een wenkbrauwpotlood

Don'ts

 • Epileer nooit aan de bovenkant van je wenkbrauwen, dan krijgt je wenkbrauw namelijk een rare vorm!

Bron

Meer uitleg

Hoedoeners in de spotlight
Marieke van Oosterhout
Lid sinds: 31 maart 2008
Aantal Hoedoes: 24
Janine Bruinooge
Lid sinds: 7 april 2008
Aantal Hoedoes: 34
Adine Versluis
Lid sinds: 5 april 2008
Aantal Hoedoes: 470
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!