Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Mode & uiterlijk » Uiterlijke verzorging » Gezicht » Hoe krijg ik een schone huid
4

Hoe krijg ik een schone huid

Document acties
 • Tijdshoeveelheid 1 uur
 • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Hoe krijg ik een schone huid
Als je wilt weten hoe je een mooie huid krijgt, moet je weten hoe je je huid goed schoonmaakt. Een mooie huid is namelijk een schone huid. Je huid heeft gedurende een gemiddelde dag behoorlijk te lijden van bijvoorbeeld zonnestraling, make-up en de airco op kantoor. Een intensieve verzorging is dus nodig, óók als je het idee hebt dat je huid er prima uitziet.

Hoedoe door: Adine Versluis

Bekijk het profiel van Adine Versluis
Aantal Hoedoes: 470


Benodigdheden

 • Bak met kokend water
 • Commedonenlepel
 • Masker
 • Gezichtsscrub
 • Facewash of babyzeep
 • Lotion
 • Dag- en nachtcrème
 • Strips tegen mee-eters
 • Handdoek
 • Kookwekkertje

Stappen

 1. Bepaal je huidtype

  Iedere huid heeft specifieke verzorging nodig, dus bepaal voor je met reinigen begint eerst welk type huid je hebt:

  • Droog (fijne lijntjes, trekkerig, gevoelig, soms wat rood, slecht zichtbare poriën)
  • Normaal (niet droog, maar ook niet vet)
  • Gecombineerd (normaal, maar vetter op voorhoofd, neus en kin)
  • Vet (openstaande poriën, glans, mee-eters en pukkeltjes)

  Gebruik in de volgende stappen alleen producten die voor jouw huidtype geschikt zijn. Dit is op de verpakking van het product terug te vinden.

 2. Stoom je poriën open

  Begin altijd met een lekker stoombadje. Dit hoef je niet dagelijks te doen, maar probeer hier minimaal eens per week tijd voor te maken. Zet de kookwekker op vijf minuten. Pak een bak met kokend heet water en houd je gezicht hierboven. Leg over je hoofd een handdoek, zodat de stoom tussen de bak en je gezicht blijft hangen. Na vijf minuten stomen staan je poriën helemaal open en kan je huid beter gereinigd en verzorgd worden.

 3. Verwijder mee-eters en puistjes

  Nu je poriën wijd open staan, kun je gemakkelijk je puistjes verwijderen met een speciale strip. Deze strips zijn te koop bij de meeste drogisterijen en zijn geschikt voor je T-zone (voorhoofd, neus, kin). Maak de strip een beetje vochtig, laat hem 10 tot 15 minuten zitten en trek hem daarna van je gezicht af. Het resultaat is direct zichtbaar: je hebt niet alleen een schonere huid, maar je ziet de strip ook vol met mee-eters! Mee-eters die zich ook door een strip niet laten opschrikken kun je verwijderen met een commedonenlepel. Dit is een soort stokje met een klein gaatje, verkrijgbaar bij de drogisterij, waarmee je puistjes uit kunt drukken. Gebruik hiervoor nooit je nagels of vingers: de kans op infectie is levensgroot!

 4. Scrub je gezicht

  Scrub 2-3 keer per week je gezicht met een lichte scrub die speciaal geschikt is voor het gezicht. Scrub die ook voor je lichaam geschikt is, heeft erg grove korrels en kan je huid beschadigen. Een goede scrub verwijdert dode huidcellen en haalt de laatste restjes make-up van je gezicht. Bovendien bevatten de meeste scrubs verzorgende bestandsdelen die je een zachte huid geven.

 5. Lekker schuimen!

  Gebruik dagelijks een facewash om make-up en andere vuiligheid van je gezicht te verwijderen. Je kunt de facewash uiteraard ook gebruiken om eventueel achtergebleven restjes van de scrub of de strip te verwijderen. Kies voor een facewash die bij jouw huidtype past, óf gebruik babyzeep. Babyzeep wordt door veel modellen gebruikt als facewash: het is mild voor de huid, geschikt voor dagelijks gebruik en ruikt erg lekker! Gebruik liever geen zeep, zeep droogt je huid namelijk uit.

 6. Verwijder de restjes en sluit de poriën

  Na het wassen verwijder je de laatste schuimresten met lotion of tonic. Lotion is vrij zacht voor de huid en kan ook gebruikt worden om oogmake-up te verwijderen. Tonic is iets sterker en heeft tevens een poriesluitende functie. Als je geen tijd hebt om je gezicht volledig te reinigen, probeer dan toch altijd een wattenschijfje met lotion en/of tonic over je gezicht te halen. Zo verwijder je in ieder geval het ergste vuil.

 7. Sluit af met een goede crème

  Sluit je verzorgingsritueel af met een goede dag- of nachtcrème, afhankelijk van het tijdstip. Kies een dagcrème die bij je huidtype past en zorg dat er een SPF (bescherming tegen de zon) in zit. Teveel blootstelling aan UV-straling maakt je huid oud en kan voor rimpels en lijntjes zorgen. Zo’n crème is niet alleen in de zomer nodig, maar ook in de winter wordt je huid blootgesteld aan de zon. Kies voor een nachtcrème vol met verzorgende bestandsdelen. Je huid werkt ’s nachts extra hard aan haar herstel en kan wel wat voedingsstoffen gebruiken. Zo sta je 's morgens weer op met een stralende huid!

Do's

 • Verwijder voor het slapen gaan altijd je make-up
 • Voer de stappen 5 tot en met 7 altijd dagelijks uit

Don'ts

 • Knijp geen puistjes uit met je nagels

Bron