|
-
Kaas is misschien wel het meest bekende broodbeleg, maar er zijn natuurlijk genoeg andere lekkernijen voor op de boterham. Een zelfgemaakte jam van seizoensfruit, een salade van ei en mayonaise of een boerenpaté. Alle zijn heerlijk met een snee brood.
-
Door: Janine Bruinooge
Wat Flipje in de Betuwe kan, kun jij zelf thuis ook: jam maken. Met wat vers fruit, suiker en enkele weckpotten, beschik je binnen een mum van tijd over je eigengemaakte jam. Lekker voor op de boterham, in de taart of bij een wildschotel. Dus op naar de markt of groenteboer voor lekker veel vers fruit.
Home
»
Eten & drinken
»
Brood
»
Broodbeleg
-
Door: Janine Bruinooge
Het heeft even geduurd, maar inmiddels heeft rabarber wereldwijd ook een plekje weten te veroveren in de keuken. De van oorsprong uit Siberië afkomstige plant werd lange tijd alleen gebruikt als geneesmiddel; rabarber heeft door het vele appelzuur een bloedreinigende werking. Gelukkig hebben we ook ontdekt hoe lekker rabarber kan zijn. De zurige, frisse smaak doet het goed in desserts, vlaaien, compotes én jam. Behalve erg lekker is rabarberjam ook nog eens heel makkelijk te maken. Inslaan dus die groene en/of rode stelen!
Home
»
Eten & drinken
»
Brood
»
Broodbeleg
-
Door: Janine Bruinooge
Geen enkel ander fruit geeft je zo’n zomers gevoel als verse aardbeien. Niet voor niets worden de rode, zachte vruchten ook wel zomerkoninkjes genoemd. Het liefst zou je het hele jaar door willen genieten van de frisse, zoete smaak van aardbeien. Met behulp van wat suiker, citroensap en weckpotten, kan dat gelukkig ook. Want behalve dat aardbeien lekker zijn om vers te eten, kun je er ook heerlijke jam van maken!
Home
»
Eten & drinken
»
Brood
»
Broodbeleg
|
|