Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Eten & drinken » Brood
Brood

We eten het dagelijks. Logisch dan ook dat er zo veel soorten zijn: gist, zuurdesem, rogge, krenten. Het zit allemaal in dat ene gerecht dat we zowel ’s ochtends eten, als ’s middags en ’s avonds. Brood is overal verkrijgbaar, maar je kunt het ook heel goed zelf maken. Met behulp van een broodbakmachine of oven bak je ze thuis net zo bruin.

3 Hoe bak ik een brood
Hoe bak ik een brood

Door: Janine Bruinooge

Geen etenswaar wordt wereldwijd zo veel gegeten als brood, en dat al jarenlang. Het geldt dan ook nog altijd als een van onze eerste levensbehoeften. Het bakken ervan besteden we tegenwoordig graag uit. Maar waarom eigenlijk? Zelf bakken is niet moeilijk; je hebt slechts wat meel, bloem, water en zout nodig. Bovendien kun je dan de ingrediënten kiezen die jij het lekkerst vindt en weet je zeker dat je brood vrij is van allerlei emulgatoren en conserveermiddelen: additieven die vaak wel in industrieel gebakken brood zitten. Niets is (h)eerlijker dan brood uit eigen oven. Plus: de lekkere baklucht krijg je er nog eens bij cadeau. Mouwen opstropen dus en aan de slag!


Home » Eten & drinken » Brood

4 Hoe bak ik brood met een broodbakmachine
Hoe bak ik brood met een broodbakmachine

Door: Adine Versluis

Als gewoon brood bakken je net een stapje te ver gaat, kan je nog wel proberen het te bakken met een broodbakmachine. Dat is al wat eenvoudiger, maar nog steeds vrij uitdagend. Als je de smaak echter eenmaal te pakken hebt, zul je niet snel meer terug gaan naar het fabrieksbrood dat je in de winkel kunt kopen!


Home » Eten & drinken » Brood

Hoe maak ik wentelteefjes

Door: Noortje van Dorp

Eten waar alle versheid, knapperigheid en frisheid al vanaf is. Het klinkt als een gruwel. Maar dat gaat zeker niet op voor oud brood. Want met wat melk, eieren en kaneelsuiker zet je binnen vijf minuten heerlijke wentelteefjes op tafel. NRC Handelsblad deed onderzoek naar de herkomst van het woord en ontdekte dat er al in 1599 soortgelijke bammetjes werden gegeten. Het eerste deel van het woord is logisch; je keert de boterham immers om in de pan. Teef is zeer waarschijnlijk de vervormde naam van een gebaksoort. Hoor je de officiële wentelteef met wit casinobrood te maken, een oude volkerenboterham smaakt net zo lekker!


Home » Eten & drinken » Brood

4 Hoe maak ik een tosti

Door: Irene de Vette

De Fransen hebben een croque monsieur, de Engelsen een toasti, maar toch zijn hun gegrilde kaassandwiches niet hetzelfde als onze oer-Hollandse tosti. De klassieker met witbrood en smeltkaas is hét ultieme voer voor een lome zondagmiddag (al dan niet met kater). En natuurlijk hoeft het niet bij kaas alleen te blijven: er zijn honderden variaties denkbaar. Durf! Tosti’s kun je in een tosti-ijzer maken, maar ook in de koekenpan of in de oven. Er is zelfs een speciale zak waarmee je je tosti in de broodrooster kunt maken zonder dat er kaas in druppelt, de toastabag.


Home » Eten & drinken » Brood

4 Hoe maak ik een clubsandwich
Hoe maak ik een clubsandwich

Door: Irene de Vette

Clubsandwich: hoe kan iets eenvoudigs als brood met beleg zo decadent klinken? En ook uiterlijk – torenhoge stapels keurig gesneden sneetjes barstensvol lekkers – scoort de clubsandwich groots effect met minimale inspanning. Zo maak je ‘m onweerstaanbaar.


Home » Eten & drinken » Brood

Hoe bak ik lekkere pitabroodjes

Door: Adine Versluis

Heerlijk met shoarma of kipfilet: pitabroodjes. Je kunt ze voor weinig geld in de supermarkt kopen, maar je kunt ze ook zelf maken. Dan zijn ze veel lekkerder en zelfs nóg goedkoper. Volg dit gemakkelijke recept en je hebt je zelfgemaakte pitabroodjes klaar voor je het weet!


Home » Eten & drinken » Brood

4 Hoe bak ik zelf broodjes
Hoe bak ik zelf broodjes

Door: Adine Versluis

Een feestelijk ontbijt is niet compleet zonder lekkere broodjes. Dat is zeker het geval als het zelfgebakken broodjes zijn. Zelf bolletjes bakken is niet moeilijk. Begin wel op tijd, want het deeg moet wel de tijd krijgen om goed te rijzen.


Home » Eten & drinken » Brood

Hoedoeners in de spotlight
Lisette Kreischer & Merel van der Lande - Veggie in Pumps
Lid sinds: 3 juni 2008
Aantal Hoedoes: 7
F. Nelissen
Lid sinds: 7 april 2008
Aantal Hoedoes: 23
Petra Megens
Lid sinds: 9 juni 2008
Aantal Hoedoes: 17
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!