Hoe maak ik wentelteefjes
Document acties
- Tijdshoeveelheid 15 minuten
- Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Benodigdheden
- Voor 8 wentelteefjes:
- 5 deciliter melk
- 1 ei
- boter
- suiker
- kaneel
- 8 sneetjes brood
- beslagkom
- diep bord
- koekenpan
Stappen
-
Mix het beslag
Doe de melk en het ei in een beslagkom en kluts ze goed door elkaar.
Schenk het mengsel vervolgens in een diep bord dat groot genoeg is om er een boterham in te leggen. -
Maak de kaneelsuiker
Meng 250 gram suiker met één theelepel kaneelpoeder. Zorg ervoor dat je niet te overdadig bent met de kaneelpoeder. Gebruik je er te veel van, dan krijgt het juist een bittere smaak.
-
Zet een pan op het vuur
Zet een koekenpan op het vuur en laat daarin een klontje boter smelten. Wil je aan je gezondheid denken, dan kan je natuurlijk ook olijfolie gebruiken. Zorg er dan wel voor dat je een lichte olie gebruikt, zodat je wentelteef straks niet naar olijven smaakt.
-
Leg een sneetje brood in het mengsel
Leg de boterham in het mengsel van melk en ei en laat het even goed intrekken. Niet te lang, want anders valt je wentelteef uit elkaar. Pak de boterham bij één punt vast en haal hem uit het mengsel. Laat de overbodige melk uit de boterham druppelen voordat je hem in de koekenpan doet.
-
Bak de wentelteef
Leg de boterham in de koekenpan en bak deze aan beide kanten goudbruin.
Strooi er wat kaneelsuiker overheen als de wentelteef nog warm is en....smullen maar!
Do's
- Oud brood gebruiken. Met vers brood kun je ook wentelteefjes bakken, maar het brood zal sneller uit elkaar vallen als je het in het melk/ei-mengsel legt.
Don'ts
- Te veel kaneel gebruiken voor de kaneelsuiker. Hierdoor zal de kaneelsuiker een bittere nasmaak krijgen.
wentelteefjes