Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Eten & drinken » Brood » Broodbeleg
Broodbeleg

Kaas is misschien wel het meest bekende broodbeleg, maar er zijn natuurlijk genoeg andere lekkernijen voor op de boterham. Een zelfgemaakte jam van seizoensfruit, een salade van ei en mayonaise of een boerenpaté. Alle zijn heerlijk met een snee brood.

4 Hoe maak ik jam
Hoe maak ik jam

Door: Janine Bruinooge

Wat Flipje in de Betuwe kan, kun jij zelf thuis ook: jam maken. Met wat vers fruit, suiker en enkele weckpotten, beschik je binnen een mum van tijd over je eigengemaakte jam. Lekker voor op de boterham, in de taart of bij een wildschotel. Dus op naar de markt of groenteboer voor lekker veel vers fruit.


Home » Eten & drinken » Brood » Broodbeleg

2 Hoe maak ik rabarberjam
Hoe maak ik rabarberjam

Door: Janine Bruinooge

Het heeft even geduurd, maar inmiddels heeft rabarber wereldwijd ook een plekje weten te veroveren in de keuken. De van oorsprong uit Siberië afkomstige plant werd lange tijd alleen gebruikt als geneesmiddel; rabarber heeft door het vele appelzuur een bloedreinigende werking. Gelukkig hebben we ook ontdekt hoe lekker rabarber kan zijn. De zurige, frisse smaak doet het goed in desserts, vlaaien, compotes én jam. Behalve erg lekker is rabarberjam ook nog eens heel makkelijk te maken. Inslaan dus die groene en/of rode stelen!


Home » Eten & drinken » Brood » Broodbeleg

3 Hoe maak ik aardbeienjam
Hoe maak ik aardbeienjam

Door: Janine Bruinooge

Geen enkel ander fruit geeft je zo’n zomers gevoel als verse aardbeien. Niet voor niets worden de rode, zachte vruchten ook wel zomerkoninkjes genoemd. Het liefst zou je het hele jaar door willen genieten van de frisse, zoete smaak van aardbeien. Met behulp van wat suiker, citroensap en weckpotten, kan dat gelukkig ook. Want behalve dat aardbeien lekker zijn om vers te eten, kun je er ook heerlijke jam van maken!


Home » Eten & drinken » Brood » Broodbeleg

Hoedoeners in de spotlight
Irene Herbers
Lid sinds: 7 mei 2008
Aantal Hoedoes: 54
Susanne Biemans
Lid sinds: 14 mei 2008
Aantal Hoedoes: 9
Renate Boogvrouw
Lid sinds: 11 april 2008
Aantal Hoedoes: 15
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!