Hoe maak ik een taartje van gebakken knolselderij
Document acties
- Tijdshoeveelheid 30 minuten
- Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Benodigdheden
- Voor de walnotenpesto:
- 150 gram walnoten
- ½ teen knoflook
- handje verse basilicum
- olijfolie
- zeezout
- vijzel of keukenmachine
- Voor 4 taartjes van knolselderij:
- 800 gram knolselderij, geschild
- 2 eetlepels gedroogde tijm
- 100 gram gepelde hazelnoten
- 4 eetlepels walnotenpesto
- 2 tenen knoflook, doormidden gesneden
- zeezout
- versgemalen peper
- olijfolie
- koekenpan
Stappen
-
Koop biologische producten
Hoe beter de ingrediënten, hoe lekkerder het gerecht. Koop daarom verse, liefst biologische producten. Heb je geen tijd meer om een goede boerderijwinkel in de omgeving op te zoeken, koop de producten dan op de markt of in een natuurwinkel.
-
Maak de walnotenpesto
Maal de walnoten, knoflook en basilicum fijn in een vijzel of keukenmachine tot er een kruimelige massa ontstaat. Giet er een scheut olijfolie bij en mix goed.
-
Bereid de knolselderij
Snijd de geschilde knolselderij in plakken van ongeveer 1 centimeter dik. Besmeer de plakken met de teen knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de plakken knolselderij aan beide kanten gaar en goudbruin.
-
Bak de hazelnoten
Verhit een laagje olijfolie in een andere pan, bak de gepelde hazelnoten goudbruin en bestrooi ze met tijm.
-
Finishing touch
Besmeer de plakken knolselderij met walnotenpesto en garneer ze met de hazelnoten. Voeg zout en peper naar smaak toe. Serveer met zilvervliesrijst, roergebakken in olijfolie en op smaak gebracht met zeezout en knoflook.
Do's
- Koop verse en biologische ingrediënten
- Probeer het gerecht ruim van tevoren
- Direct opdienen
Don'ts
- Goedkope olijfolie gebruiken
- Andere noten dan hazelnoten gebruiken. Hazelnoten versterken de karakteristieke smaak van knolselderij
- Opnieuw opwarmen