
Hoe maak ik gevulde portobello’s
Document acties
- Tijdshoeveelheid 25 minuten
- Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Benodigdheden
- 4 portobello’s
- 1 teentje knoflook
- 2 grote rode uien
- 6 dadels
- grof zeezout
- olijfolie
- ½ eetlepel verse rozemarijn
- rijststroop of ahornsiroop
- balsamicoazijn
- ovenschaal
- oven
- wok
Stappen
-
Koop biologische producten
Hoe beter de ingrediënten, hoe lekkerder het gerecht. Koop daarom verse, liefst biologische producten. Heb je geen tijd meer om een goede boerderijwinkel in de omgeving op te zoeken, koop de producten dan op de markt of in een natuurwinkel.
-
Doe aan mise en place
Een goede voorbereiding is het halve werk. Verwarm de oven voor op 200 °C, vet de ovenschaal in. Pel en snipper de uien en het teentje knoflook. Ontpit de dadels en snijd ze klein.
-
Maak de vulling
Verwarm een scheutje olijfolie in een wok en fruit daarin de ui met de knoflook. Voeg de dadels en rozemarijn toe en laat alles lekker zacht worden. Besprenkel met wat stroop en een klein scheutje balsamicoazijn. Laat de stroop karamelliseren. Breng op smaak met een snufje grof zeezout.
-
Bak de portobello’s
Smeer zowel de boven- als onderkant van de paddenstoelen in met een goede kwaliteit olijfolie en leg ze in de ovenschaal. Vul ze met het ui/dadelmengsel en laat ze in zo’n 10 tot 15 minuten in de oven gaar en goudbruin worden. Smullen maar!
Do's
- Koop verse en biologische ingrediënten
- Bereid je goed voor
- Probeer het gerecht ruim van tevoren een keer uit
- Serveer direct
Don'ts
- Goedkope olijfolie gebruiken
- De paddenstoelen opnieuw opwarmen