Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Wonen & inrichten » Verhuizen » Hoe bespaar ik op mijn verhuiskosten

Hoe bespaar ik op mijn verhuiskosten

Document acties
 • Tijdshoeveelheid 4 dagen
 • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Na weken van voorbereiding en de nodige klussen in en om het nieuwe huis is het zover: u gaat verhuizen! Grote kans dat uw verhuisbudget al aardig geslonken is, daarom behandel ik hier enkele tips om te besparen op uw verhuiskosten.

Hoedoe door: Jan ter Haar

Bekijk het profiel van Jan ter Haar
Aantal Hoedoes: 3


Benodigdheden

 • Verhuisdozen
 • Tape
 • Viltstiften
 • Bubbeltjesfolie
 • Computer
 • Internet

Stappen

 1. Voer zelf uw montagewerkzaamheden uit

  (De)montagewerkzaamheden van uw inboedel nemen doorgaans veel tijd in beslag. Hierdoor zijn verhuizers een stuk langer met uw verhuizing bezig. Door deze werkzaamheden zelf uit te voeren bespaart u aanzienlijk op uw verhuiskosten. 

 2. Uw inboedel inpakken

  Het zelfde geldt voor uw overige spullen. Wanneer u deze zelf verpakt in verhuisdozen wint u wederom aan tijd waardoor de verhuizing sneller achter de rug is. Bijkomend voordeel is dat u zelf de regie van uw eigen verhuizing in handen houdt. Doordat u zelf al uw spullen in pakt is de kans dat u spullen kwijtraakt een stuk kleiner dan wanneer u dit uitbesteedt

 3. Vraag uw nieuwe buren om hulp

  Het is natuurlijk gemakkelijk wanneer u verzekerd bent van een goede parkeerplaats voor de verhuiswagen op de dag van uw verhuizing. U kunt er voor kiezen daarom een parkeervergunning aan te vragen bij de gemeente. Een dag voor de  verhuizing aan uw nieuwe buren vragen of ze  een plekje voor de verhuiswagen vrij willen houden is echter net zo gemakkelijk en bovendien gratis.

 4. Vergelijk de prijzen van meerdere verhuisbedrijven

  Tot slot kunt u ook op uw verhuiskosten besparen door meerdere verhuisbedrijven met elkaar te vergelijken. Vrijwel alle verhuisbedrijven in Nederland zijn online actief en beschikken over een offerte service. Door meerdere offertes met elkaar te vergelijken vindt u gemakkelijk het beste verhuisbedrijf voor de beste prijs.

   

Do's

 • Ga goed voorbereid aan de slag en zorg er voor dat op de verhuisdag alles klaar staat. Op deze manier kan er direct gestart worden met de verhuizing zelf.

Don'ts

 • Werken zonder duidelijke planning en structuur kost u tijd en geld. Ga niet zonder uitgewerkt plan aan de slag. Maak bijvoorbeeld gebruik van een checklist verhuizen.

Meer uitleg

Hoedoeners in de spotlight
Irene Herbers
Lid sinds: 7 mei 2008
Aantal Hoedoes: 54
Lisette Kreischer & Merel van der Lande - Veggie in Pumps
Lid sinds: 3 juni 2008
Aantal Hoedoes: 7
Erik Weijers
Lid sinds: 26 maart 2008
Aantal Hoedoes: 42
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!