Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Computers » Digitale fotografie » Hoe maak ik mooie trouwfoto's

Hoe maak ik mooie trouwfoto's

Document acties
 • Moeilijkheidsgraad: uitdagend
Tegenwoordig is iedereen een fotograaf of cameraman omdat we allemaal met ons mobieltje kunnen fotograferen en filmen. Maar zijn onze amateur kunsten genoeg voor het maken van memorabele trouwfoto's? Als je deze tips volgt slaag je ook als amateur bruidsfotograaf.

Hoedoe door: Robert Macniel

Bekijk het profiel van Robert Macniel
Aantal Hoedoes: 1


Benodigdheden

 • Een goede camera
 • Een goede externe flitser
 • 1 basisregel voor fotografie
 • Enige stoutmoedigheid

Stappen

 1. Gebruik een goede camera

  Lang niet alle camera's zijn geschikt om mooie trouwfoto's mee te maken. Gebruik het liefst een spiegelreflexcamera waar ook een externe flitser bovenop gezet kan worden.

  De voordelen van een goede camera zijn dat je sneller kunt scherpstellen, beter kunt zoomen en dat je er uiteindelijk hoger kwaliteit foto's aan overhoudt.

  Kleine camera's en mobiele telefoons hebben vaak de neiging te laat af te drukken of bij het zoomen je foto's korrelig te maken. Een goede camera helpt om de kwaliteit van je foto's direct omhoog te brengen.

 2. Gebruik een goede externe flitser

  Het gebruik van een flitser kan in sommige gevallen een anders mislukte foto doen slagen. Wanneer er een lichtbron achter het onderwerp staat dat je wilt fotograferen is de kans groot dat alles achter het onderwerp goed op de foto komt te staan maar de persoon die je wilde fotograferen donker en onduidelijk op de foto komt. Met een flitser vul je het onderwerp in met licht en staat alles en iedereen er goed belicht op.

  Een externe flitser is beter dan de kleine flitser die vaak ingebouwd op een camera zit. Niet alleen zijn deze flitsers sterker waardoor ze een grotere ruimte kunnen belichten, maar ze gebruiken ook hun eigen batterijen waardoor je door het vele flitsen niet ineens met een camera zit die het niet meer doet.

 3. Scherpstellen, compositie maken, afdrukken

  Met de basisregel voor fotografie kom je als amateurfotograaf een heel eind. En de basisregel die je moet onthouden is Scherpstellen, Compositie maken, Afdrukken.

  Scherpstellen
  Let heel goed op dat je de camera scherp stelt op het belangrijkste onderwerp dat je op de foto wilt. Voorkom dat je de achtergrond scherp in beeld hebt terwijl de persoon die je wilt fotograferen onscherp is. Correct scherpstellen doe je door de camera met het centrum van je lens op het onderwerp te richten en de ontspanknop zachtjes ingedrukt te houden, maar nog niet door te drukken.

  Compositie maken
  Met de ontspanknop zachtjes ingedrukt beweeg je de camera op die manier dat alles wat je wilt fotograferen in beeld komt. Eventueel zoom je in of uit om ongewenste onderwerpen uit beeld te houden.

  Afdrukken
  Met het onderwerp scherp en alles in beeld druk je nu de ontspanknop door tot voorbij de weerstand die je voelde toen je scherp stelde. Nu wordt de foto gemaakt en als het goed is is het een geslaagde foto.

 4. Stoutmoedigheid

  Wanneer jij foto's van een bruiloft moet maken dan rust de belangrijke taak om alle memorabele momenten van de bruiloft vast te leggen op jou. Om ervoor te zorgen dat je het bruidspaar niet teleurstelt zul je genoeg durf moeten tonen om ten overstaan van de rest van de gasten posities in te nemen van waar uit je goed foto's kunt maken. Je zult mensen moeten dirigeren om hen zo op de foto te zetten zoals jij dat voor ogen hebt. Wees daarbij tactvol en geduldig want mensen laten zich vaak moeilijk dirigeren, maar ga wel doortastend te werk. Zorg ervoor dat je overal bij bent en mis niks. Maak het liefst teveel foto's dan te weinig.

Do's

 • Op tijd zijn
 • Wees overal bij

Don'ts

 • Dé kus missen
 • Je geduld verliezen
 • Teveel geld vragen

Bron

Alles Over Trouwen (niet meer online)