Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Computers » Internet » Twitter » Hoe krijg ik meer volgers op Twitter

Hoe krijg ik meer volgers op Twitter

Document acties
 • Tijdshoeveelheid 50 dagen
 • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Hoe krijg ik meer volgers op Twitter
Goed, je hebt een Twitter-account aangemaakt en vuurt regelmatig berichtjes af, maar erg gezellig is het nog niet: je hebt bijna geen volgers. Hoe krijg je meer volgers op Twitter en hoe zorg je er voor dat die volgers ook blijven? Dat lees je hier!

Hoedoe door: Adine Versluis

Bekijk het profiel van Adine Versluis
Aantal Hoedoes: 470


Benodigdheden

 • Twitter account

Stappen

 1. Volg andere mensen

  Als je net met twitteren begint, is de kans klein dat duizenden mensen je weten te vinden. Zorg er daarom voor dat je bij anderen onder de aandacht komt. Hoe? Door mensen te gaan volgen. Zij krijgen dan een bericht dat jij ze volgt. In veel gevallen volgen ze je terug. Van de 100 mensen die je volgt, zullen er tenminste 20 je terug volgen.

  Zoek de mensen die je volgt wel met zorg uit; gebruik de Search binnen Twitter om bepaalde mensen op te zoeken of om mensen te vinden die zich bijvoorbeeld ook met jouw vakgebied bezig houden. De kans op terug volgen is dan veel groter. Bovendien is het voor jou ook interessant om deze mensen te volgen.

 2. Zorg voor exclusief nieuws

  Op Twitter gaat nieuws snel en is het snel oud. Als jij steeds met exclusieve nieuwtjes komt - op welk gebied dan ook - zul je daar een reputatie voor krijgen en volgen steeds meer mensen je. Je kunt op de hoogte blijven door Google Alerts in te stellen of met RSS Readers te werken.

 3. Promoot jezelf

  Jezelf schaamteloos promoten is ook een goede manier om meer volgers te krijgen. Laat visitekaartjes drukken met je twitternaam, verschijn op verjaardagen in een mooi shirt met je accountnaam en maak er melding van in je mail, op je Facebookpagina enzovoorts. Zelfs al blijft je naam maar bij 10% van de mensen hangen, is het winst.

  Verwar jezelf promoten overigens niet met reclame maken; continu reclame maken voor jezelf is op Twitter uit den boze; dat trekt zeker geen nieuwe volgers aan!

 4. Leg contact met je tweeps

  Contact maken met je 'tweeps' is natuurlijk ook belangrijk. Reageer op vragen die ze stellen en stel ook vragen terug. Laat merken dat hun mening van belang is voor je. Probeer voor jezelf een doel te stellen, waarbij je bijvoorbeeld elke dag drie mensen een antwoord geeft, een vraag stelt en nog twee berichten doorstuurt. Het kost misschien maar een paar minuten van je tijd, terwijl het wel een betrokken groep volgers op kan leveren.

 5. Let op variatie

  Variatie is belangrijk. Probeer niet altijd alleen maar over je werk te praten of juist alleen over je hobby. Het is juist leuk om meerdere kanten van jezelf te laten zien. Jij bent niet eendimensionaal en zo hoef je je dus ook niet te presenteren! Weet je een keer echt niets te melden? Houd dan gewoon je mond of zoek wat leuke links die je met je volgers kunt delen.

 6. Unfollow mensen

  Het klinkt wat tegenstrijdig; mensen ontvolgen als je zelf juist meer volgers wilt krijgen. Toch is dat slim om te doen. Twitter heeft namelijk bepaalde beperkingen. Zo mag je niet meer dan 2.000 mensen volgen als je ook geen 2.000 volgers hebt. Des te meer mensen je volgt, des te vaker je dit soort limieten tegen komt.

  Door regelmatig mensen te ontvolgen die jou niet volgen, krijg je weer ruimte om andere mensen te volgen die jou mogelijk wél gaan volgen. Bovendien verbeter je zo de kwaliteit van je netwerk, want je gaat toch het liefst voor interactie en niet voor eenrichtingsverkeer.

 7. Maak gebruik van 'auto follow'

  Het is mogelijk om in te stellen dat je automatisch mensen terug volgt die jou volgen. Andersom werkt dat ook en daar kun je gebruik van maken. Experimenteer met verschillende tools en kijk wat jou het beste bevalt. 

Do's

 • Houd je aan de Twitter-etiquette. Anders bestaat de kans dat je nieuwe volgers het al snel weer voor gezien houden
 • Volg ook mensen terug

Don'ts

 • Ga niet voor alleen kwantiteit, maar voor kwaliteit. Ook een goed netwerk kan uit heel veel mensen bestaan

Bron

Twitter.com
Hoedoeners in de spotlight
Gigi Schuiten
Lid sinds: 3 juni 2008
Aantal Hoedoes: 7
Susanne Biemans
Lid sinds: 14 mei 2008
Aantal Hoedoes: 9
Cindy Kamstra
Lid sinds: 18 juni 2008
Aantal Hoedoes: 86
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!