Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Computers » Internet » Websites » Facebook » Hoe krijg ik meer vrienden op Facebook

Hoe krijg ik meer vrienden op Facebook

Document acties
 • Tijdshoeveelheid 10 minuten
 • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Hoewel Facebook natuurlijk in de eerste instantie een digitale hangplek is voor je 'echte' vrienden, kun je er ook veel andere mensen ontmoeten. Maar hoe zorg je ervoor dat die mensen jouw pagina ook de moeite waard vinden? Door updates te plaatsen die uitnodigen tot reageren. Een aantal tips.

Hoedoe door: Adine Versluis

Bekijk het profiel van Adine Versluis
Aantal Hoedoes: 469


Benodigdheden

 • Facebook-account
 • Computer met internet

Stappen

 1. Zorg voor regelmatige, compacte updates

  Je kunt alleen een band met mensen opbouwen als je regelmatig iets van jezelf laat horen. Houd je updates wel kort en to the point. Niemand hoeft te weten dat je weer naar het toilet bent geweest, maar een update over iets op school of op je werk kan wel heel leuk zijn. Houd de tekst het liefst zo kort mogelijk, op maximaal 3 regels. Dan is de kans op lezen (en dus reacties) groter.

 2. Plaats filmpjes en foto's

  Updates vallen extra goed op als ze vergezeld gaan met een foto of een filmpje. Je kunt deze van internet plukken (het invoeren van de link is voldoende, Facebook laat dan zelf de bijbehorende afbeelding/video zien) of uploaden via je computer of mobiele telefoon.

 3. Vraag meningen

  Interactie is dé manier om meer mensen aan te trekken. Stel daarom vragen. Gebruik hiervoor de poll-functie, maar stel ze ook in updates. Vraag je lezers vervolgens om je vragen ook te delen met hun netwerken. Zo kom je ook in contact met voor jou onbekende mensen.

 4. Post interessante en nieuwe informatie

  Updates die alleen over je eigen leven gaan, zijn maar voor een klein deel van de Facebookers interessant. Post daarom ook eens interessante en nieuwe informatie. Denk aan filmpjes die viral zijn gegaan of de potentie hebben om viral te gaan, opvallende foto's, exclusieve nieuwtjes of kansen, enzovoorts. Als het maar interessant genoeg is, zul je zien dat mensen je informatie met hun eigen netwerk gaan delen.

 5. Leg actief contact met anderen

  Interessante content posten is de eerste stap naar het maken van vrienden op Facebook. De volgende stap is contact leggen met de mensen die reageren op je content. Deelt iemand je informatie? Bedank diegene dan. Merk je dat er mensen zijn die regelmatig op je updates reageren? Voeg ze dan toe als vriend.

 6. Bekijk de aanbevelingen van Facebook

  Facebook groeit ontzettend hard. Dagelijks komen er duizenden nieuwe leden bij. Het kan zijn dat zich tussen de tijd dat jij je aangemeld hebt en nu nieuwe mensen die je kent hebben aangemeld. Houd daarom de aanbevelingen van Facebook in de gaten. Die aanbevelingen worden samengesteld op basis van jouw profielinformatie én je contacten met anderen. Als je wekelijks het lijstje even doorkijkt, dan weet je zeker dat je geen contact mist.

Do's

 • 10 minuutjes per dag aan je Facebookpagina besteden kan al genoeg zijn om langzaam maar zeker meer mensen aan te trekken. Meer tijd levert vaak ook meer (en sneller) resultaat op

Don'ts

 • Ga niet zomaar willekeurig mensen toevoegen, maar zorg dat er tenminste één - redelijk voor de hand liggende - connectie is

Meer uitleg

Hoedoeners in de spotlight
Lisette Kreischer & Merel van der Lande - Veggie in Pumps
Lid sinds: 3 juni 2008
Aantal Hoedoes: 7
Gigi Schuiten
Lid sinds: 3 juni 2008
Aantal Hoedoes: 7
Petra Megens
Lid sinds: 9 juni 2008
Aantal Hoedoes: 17
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!