Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Computers » Internet » Websites » Facebook » Hoe maak ik een Facebook-profiel

Hoe maak ik een Facebook-profiel

Document acties
 • Tijdshoeveelheid 20 minuten
 • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Facebook is inmiddels uitgegroeid tot de grootste netwerksite ter wereld. Het werd oorspronkelijk in Amerika opgezet en verovert in rap tempo de wereld. Heb jij nog geen Facebook-profiel maar wil je er wel één aanmaken om contact te houden met je vrienden? Hier lees je hoe je dat doet.

Hoedoe door: Adine Versluis

Bekijk het profiel van Adine Versluis
Aantal Hoedoes: 470


Benodigdheden

 • Internet

Stappen

 1. Meld je aan

  Voor je een profiel op Facebook aan kunt maken, moet je je eerst aanmelden. Surf hiervoor naar www.facebook.com. Je krijgt dan een registratieformulier te zien. Vul hier je voor- en achternaam, je mailadres en je wachtwoord in. Vermeld ook je geslacht en geboortedatum en klik vervolgens op de knop 'Registreren'.

 2. Lees de voorwaarden

  Hierna verschijnt een scherm waar je nog een extra beveiligingscontrole moet doorlopen. Tik de code over in het vakje. Klik dan niet direct op registreren, want in dit venster vind je ook nog een link naar de voorwaarden. Lees die even goed door, zodat je weet waar je mee akkoord gaat als je je aanmeldt. Zo geef je Facebook bijvoorbeeld het recht om de door jou geplaatste foto's te gebruiken. Als je dit niet wilt, heeft aanmelden (of foto's plaatsen) weinig zin.

  Kun je je wel vinden in de voorwaarden? Klik dan op registeren.

 3. Zoek je vrienden

  Het is natuurlijk leuk als je ook direct wat mensen toe kunt voegen aan je vriendenlijst. Facebook helpt daarmee door je naar vrienden te laten zoeken met behulp van je mailadres. Als je Gmail, Windows Live Messenger, Windows Live Hotmail of een ander mailadres hebt, dan kun je je hiermee aanmelden. Facebook kijkt dan aan de hand van je adressenboek(en) welke contacten al lid zijn bij Facebook en geeft je de mogelijkheid die mensen meteen uit te nodigen.

  Als je liever eerst even kijkt naar wat Facebook precies is, kun je onderaan het scherm ook klikken op 'Deze stap overslaan'.

 4. Vul je profiel in

  De volgende stap is het invullen van je profiel. Er worden verschillende vragen gesteld, onder meer over je opleiding en je werk. Vul alleen in wat je in wilt vullen. Als je de vakjes hebt ingevuld, klik je op 'Opslaan & Verdergaan'.

  Ook hier heb je weer de mogelijkheid om de stap over te slaan.

 5. Stel je profielfoto in

  Tot slot kun je een profielfoto aan je profiel toevoegen. Zoals je eerder hebt kunnen zien, geef je Facebook met het uploaden van die foto het recht om de foto ook te gebruiken. Dit zal waarschijnlijk niet gebeuren, maar het kan wel verstandig zijn om in ieder geval een klein beetje vooruit te denken als je de foto plaatst.

  Wil je Facebook ook zakelijk gebruiken? Plaats dan geen foto's waarop je tijdens een wild studentenfeest meedoet aan een drankwedstrijdje. Als je geen gepaste foto hebt, kun je ook gewoon een natuur- of dierenfoto plaatsen, of deze stap gewoon overslaan. Denk er wel aan dat het voor mensen makkelijker is om je te vinden en te herkennen als je een foto van jezelf plaatst. Het heeft dus ook voordelen.

 6. Bevestig je registratie

  Je registratie is nu bijna voltooid. Je moet alleen je gegevens nog bevestigen. Ga naar de mailbox van het adres dat je bij de registratie hebt opgegeven. Hier heb je net een bericht van Facebook gekregen. Volg de aanwijzingen op.

 7. Bekijk je profiel en vul het aan

  Als je weer terug gaat naar de website en inlogt met je registratiegegevens, dan kun je je huidige profiel bekijken. Je hebt dan alsnog de mogelijkheid om de gegevens aan te vullen. Ook kun je berichtjes sturen en bekijken, evenementen plaatsen, spelletjes spelen en groepen opzetten of je aansluiten bij groepen. Ook kun je nu door andere Facebook-leden gevonden worden. Kortom, het netwerken kan beginnen!

Do's

 • Denk goed na over wat je met je profiel wilt en handel daarnaar. Gebruik je het zakelijk? Haal er dan het maximale uit door een zakelijke account aan te maken en je professioneel te profileren. Gebruik je het privé? Zorg dan dat je alleen mensen toegang geeft die je kent

Don'ts

 • Zet niet teveel persoonlijke, gevoelige informatie in je profiel. Facebook heeft in haar voorwaarden opgenomen dat de geüploade data door haar gebruikt mag worden. Als je het slecht treft, kom je zo een foto of opmerking van jezelf tegen waar je deze niet verwacht

Bron

Facebook

Meer uitleg

vrienden zoeken

door Dorien Kiersch op 23-11-2012 12:06
ik ben op zoek naar oude vrienden

vrienden zoeken

door Dorien Kiersch op 23-11-2012 12:07
kom maar op

vrienden zoeken

door Adine Versluis op 23-11-2012 12:10
Heb je al een Facebook-profiel aangemaakt? In deze hoedoe lees je hoe je dat doet. Met een profiel wordt het makkelijker om oude vrienden te zoeken.