Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Eten & drinken » Drank » Koffie & thee
Koffie & thee

4 Hoe maak ik ijsthee
Hoe maak ik ijsthee

Door: Adine Versluis

IJsthee is dé perfecte drank voor theeliefhebbers die hun favoriete drankje ook graag in een koele variant drinken. Je kunt ijsthee gewoon in de winkel kopen, maar de zelfgemaakte variant blijft toch het lekkerst. Bovendien is ijsthee ontzettend makkelijk zelf te maken én naar je eigen smaak aan te passen.


Home » Eten & drinken » Drank » Koffie & thee

4 Hoe maak ik de perfecte espresso
Hoe maak ik de perfecte espresso

Door: Adine Versluis

Een gewoon kopje koffie zetten, dat kunnen we (bijna) allemaal. Het maken van een perfecte espresso is echter een heel ander verhaal! Wanneer je een Italiaan vraagt naar de perfecte espresso, dan zal duidelijk blijken dat het zetten van een lekkere espresso een echte kunst is. Het is dan ook niet voor niets dat dit kleine kopje koffie door Barista’s, ‘Meesters’, gemaakt wordt. Lees hier hoe jij Barista in je eigen keuken kunt worden en dé perfecte espresso kunt maken!


Home » Eten & drinken » Drank » Koffie & thee

4 Hoe voorzie ik mijn cappuccino van een schuimende melklaag
Hoe voorzie ik mijn cappuccino van een schuimende melklaag

Door: Adine Versluis

Een cappuccino is niet zomaar een kopje koffie, maar een wonderlijk mengsel van espresso, melk en -last but not least- melkschuim. Dat laatste kan soms wel eens een probleem vormen, want wat er op het terras zo mooi uitziet, lijkt thuis niet na te maken. Als je deze stappen volgt kan het echter niet mis gaan!


Home » Eten & drinken » Drank » Koffie & thee

1 Hoe zet ik Turkse thee (çay)
Hoe zet ik Turkse thee (çay)

Door: Irene Koot

In Turkije kun je de hele dag door theeleuten. Op elke plek en op elk tijdstip krijg je thee, ofwel çay, aangeboden. Overal in Turkije zie je mensen op straat of binnen zwarte thee drinken. In de bazaars lopen mannen rond met zilveren dienbladen vol gevulde theeglaasjes, die ze van winkel tot winkel rondbrengen. Turkse thee is donker, sterk, en vaak mierzoet! Je drinkt het uit smalle, tulpvormige glazen. Zonder handvat, zodat de hete drank ook meteen als kacheltje voor je vingers functioneert. Heerlijk om even bij te gaan zitten, of – voor de zoetekauwen onder ons - met een stukje baklava erbij.


Home » Eten & drinken » Drank » Koffie & thee

Hoedoeners in de spotlight
Cindy Kamstra
Lid sinds: 18 juni 2008
Aantal Hoedoes: 86
Erik Weijers
Lid sinds: 26 maart 2008
Aantal Hoedoes: 42
Adine Versluis
Lid sinds: 5 april 2008
Aantal Hoedoes: 470
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!