Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Eten & drinken » Etiquette
Etiquette

Hoe maak ik een tafelschikking

Door: Irene de Vette

Organiseer je een groot diner, dan is het misschien handig om goed na te denken over een tafelschikking. Kort gezegd betekent dat: bepalen wie naast wie komt te zitten. Dat hoort bij de traditionele etiquette, maar er is eigenlijk niets ouderwets aan. Uiteraard wil je dat het feest voor iedereen geslaagd is. Gasten die elkaar niet kunnen uitstaan kun je maar beter niet naast elkaar zetten. Zo wordt het voor iedereen leuk.


Home » Eten & drinken » Etiquette

Hoe kan ik netjes de tafel dekken

Door: Irene de Vette

Met een starterspakket van IKEA of de HEMA krijg je het nét voor elkaar om je tafel helemaal volgens de etiquetteregels te dekken. Als het tenminste beperkt blijft tot drie gangen. Heb je uitgebreider gekookt en wil je je gasten ontvangen zoals in een sterrenrestaurant? Dan moet je wachten tot je het 64-delige tafelzilver van je oma erft. Of zelf flink investeren in een mooi servies, glazen en goed bestek. En hoe je die tiptop verzorgde tafel dan dekt, lees je hieronder.


Home » Eten & drinken » Etiquette

Hoe dek ik een tafel?
Hoe dek ik een tafel?

Door: Arend de Vries

Voor een feestdag is het toch leuk om je tafel te kunnen dekken, of juist voor in een restaurant. In dit stappenplan lees je stap voor stap hoe je het best je tafel kunt dekken.


Home » Eten & drinken » Etiquette

Hoedoeners in de spotlight
Janine Bruinooge
Lid sinds: 7 april 2008
Aantal Hoedoes: 34
Irene Herbers
Lid sinds: 7 mei 2008
Aantal Hoedoes: 54
Erik Weijers
Lid sinds: 26 maart 2008
Aantal Hoedoes: 42
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!