Hoe maak ik verse pesto
Document acties
- Tijdshoeveelheid 20 minuten
- Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Nadat je eenmaal goede zelfgemaakte pesto geproefd hebt zul je niet snel meer teruggrijpen naar de fabriekspesto. Probeer dus zeker eens deze zelf te maken!
Benodigdheden
- 100ml olijfolie van goede kwaliteit
- 25 g pecorino
- 25 g parmezaan
- 25 basilicum blaadjes
- 40 g pijnboompitten
- een snufje zout
Stappen
-
Rasp de kaas
Rasp de pecorino en de parmezaanse kaas fijn.
-
Maal de basilicum fijn
Doe als eerste de basilicum blaadjes in de vijzel en maal deze fijn.
-
Maal de pijnboompitten fijn
Voeg de pijnboompitten toe en maak deze wederom fijn.
-
Voeg de kaas toe
Voeg beide kazen toe
-
Vijzel de pesto fijn
Blijf vijzelen totdat de pesto goed fijn is.Lukt dit niet kun je altijd even valsspelen door een staafmixer te gebruiken.
-
Voeg de olijfolie toe
Als laatste voeg je langzaam de olijfolie toe. De hoeveelheid kan verschillen. Toevoegen dus totdat de pesto vloeibaar genoeg is!
-
Voeg wat zout toe
Een snufje zout kan toegevoegd worden naar smaak en dan… Ready to eat!
Do's
- Verse ingrediënten gebruiken
- Kaas zelf raspen
- Combineren met een verse pasta
Don'ts
- Geen verse ingrediënten gebruiken