Hoe maak ik verse pesto
Document acties
- Tijdshoeveelheid 20 minuten
 - Moeilijkheidsgraad: goed te doen
 
Nadat je eenmaal goede zelfgemaakte pesto geproefd hebt zul je niet snel meer teruggrijpen naar de fabriekspesto. Probeer dus zeker eens deze zelf te maken!
        
      Benodigdheden
- 100ml olijfolie van goede kwaliteit
 - 25 g pecorino
 - 25 g parmezaan
 - 25 basilicum blaadjes
 - 40 g pijnboompitten
 - een snufje zout
 
Stappen
- 
          
          
Rasp de kaas
Rasp de pecorino en de parmezaanse kaas fijn.
 - 
          
          
Maal de basilicum fijn
Doe als eerste de basilicum blaadjes in de vijzel en maal deze fijn.
 - 
          
          
Maal de pijnboompitten fijn
Voeg de pijnboompitten toe en maak deze wederom fijn.
 - 
          
          
Voeg de kaas toe
Voeg beide kazen toe
 - 
          
          
Vijzel de pesto fijn
Blijf vijzelen totdat de pesto goed fijn is.Lukt dit niet kun je altijd even valsspelen door een staafmixer te gebruiken.
 - 
          
          
Voeg de olijfolie toe
Als laatste voeg je langzaam de olijfolie toe. De hoeveelheid kan verschillen. Toevoegen dus totdat de pesto vloeibaar genoeg is!
 - 
          
          
Voeg wat zout toe
Een snufje zout kan toegevoegd worden naar smaak en dan… Ready to eat!
 
Do's
- Verse ingrediënten gebruiken
 - Kaas zelf raspen
 - Combineren met een verse pasta
 
Don'ts
- Geen verse ingrediënten gebruiken
 

        
      