Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Familie & relaties » Kinderen » Hoe maak ik een luiertaart

Hoe maak ik een luiertaart

Document acties
 • Tijdshoeveelheid 1 dag
 • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Hoe maak ik een luiertaart
Wie voor een kersverse moeder een speciaal én praktisch cadeautje wil meenemen, kiest voor een luiertaart. Die kun je gemakkelijk zelf maken en is heel leuk om te krijgen. En het is nog origineel ook!

Hoedoe door: Adine Versluis

Bekijk het profiel van Adine Versluis
Aantal Hoedoes: 470


Benodigdheden

 • Groot pak luiers in maat 2 (een flinke taart bestaat al snel uit 40-50 luiers)
 • Elastiekjes
 • Touw
 • Karton
 • Schaar
 • Cellofaan
 • Lint
 • Frutsels om de taart mee te versieren
 • Plakband
 • Ronde vormen (taartvorm, teil, pan)

Stappen

 1. Rol de luiers op

  Je taart bestaat uit heel veel opgerolde luiers, die aan beide uiteinden worden vastgezet met een elastiekje. Rol de luiers allemaal op dezelfde manier op en leg ze op een stapeltje, zodat je de taart straks in één keer kunt opbouwen.

  Zijn je luiers voorzien van een leuk plaatje? Zorg er dan voor dat dat ook na het oprollen nog zichtbaar is. Dat maakt de taart extra mooi!

 2. Begin met de bovenste laag

  De eerste laag die je maakt is de bovenste laag. Pak hiervoor je kleinste ronde vorm en zet daar in totaal zeven luiers in. We hebben hier voor luiers in maat 2 gekozen, omdat die wat 'body' geven aan de taart. Zet één van de luiers in het midden en zet de overige zes luiers daar strak omheen. Zet alle luiers vast met een touwtje of een elastiek.

 3. Maak de andere lagen

  De andere twee lagen maak je op dezelfde manier. Het aantal luiers dat daarvoor nodig is, hangt af van de grootte van je vormen. Laat de verschillende lagen tijdens het maken in de vormen staan. Als ze straks verwerkt worden in de taart, moeten ze nog een keer extra stevig vastgemaakt worden.

  Je kunt ook een taart van meer dan drie lagen maken, maar let er dan wel op dat deze stabiel blijft.

 4. Bouw de luiertaart op

  Haal voorzichtig de verschillende lagen uit hun vormen en bind ze nog eens stevig vast met een mooi stuk lint. Plaats het stuk lint precies over de middelste elastieken of touwtjes, zodat die helemaal uit het zicht verdwijnt. Als je er zeker van bent dat alles goed vast zit, dan kun je de elastiekjes aan de boven- en onderkant van de luiers losmaken. Als het goed is blijft alles dan mooi zitten.

 5. Maak een stevige bodem

  Als je alle lagen goed hebt vastgemaakt, mogen ze in principe niet los schieten. Voor de zekerheid kun je echter nog een stevige bodem maken. Knip daarvoor een stuk karton uit dat net iets kleiner is dan de onderste laag. Dit stuk plaats je helemaal onder de taart, waardoor het niet zichtbaar is. Eventueel kun je hetzelfde doen voor alle lagen, dan is je taart nog steviger.

 6. Versier de taart

  De basis is nu af, maar je kunt natuurlijk nog veel dingen doen om de taart te versieren. Vouw mooie waaiertjes van kleurrijke servetten en steek die tussen de luiers, gebruik crêpepapier of uitgerold raffiaband om mooie strikken te maken en gebruik kleine knijpertjes om veren of andere frutsels vast te zetten. Ook leuk: wat extra babyspulletjes toevoegen.

  Vergeet vooral niet om een extra eyecatcher te plaatsen op de bovenkant van de taart. Dit kan een mooie strik zijn, maar ook een grote bloem of een leuke speen.

 7. Pak de taart in

  Is de taart helemaal naar je zin? Pak 'm dan netjes in in cellofaan. Pak hiervoor een flink stuk en zet de taart precies in het midden. Zorg ervoor dat de taart rondom in het plastic zit en plak dat waar nodig vast. Bovenaan zet je het plastic ook vast met een flink stuk plakband, waar je nog een mooie strik overheen plaatst. Je luiertaart is af en zal zeker op veel aandacht kunnen rekenen!

Do's

 • Decoreer je taart, dat maakt 'm helemaal af
 • Check eerst even of de kersverse moeder geen voorkeur heeft voor katoenen luiers
 • Kijk eens of je cellofaan met een leuk, bijpassend motiefje kunt vinden

Don'ts

 • Gebruik niet meer dan twee elastiekjes per luier, zodat het later makkelijk is om de luiers los te halen

Bron

Meer uitleg

Hoedoeners in de spotlight
Renate Boogvrouw
Lid sinds: 11 april 2008
Aantal Hoedoes: 15
Cindy Kamstra
Lid sinds: 18 juni 2008
Aantal Hoedoes: 86
Marieke van Oosterhout
Lid sinds: 31 maart 2008
Aantal Hoedoes: 24
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!