Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Kunst & cultuur » Festivals » Hoe kom ik aan kaartjes voor Pinkpop

Hoe kom ik aan kaartjes voor Pinkpop

Document acties
 • Tijdshoeveelheid 20 minuten
 • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Toen in 1988 het allereerste Pinkpop festival gehouden werd, had niemand gedacht dat het zo'n enorm succes zou worden. Inmiddels is het festival in Landgraaf een begrip geworden en kunnen duizenden festivalgangers genieten van de grote namen die ieder jaar weer aangetrokken worden. Wil jij Pinkpop ook wel eens meemaken, of ga je jaarlijks? Koop je kaartjes dan veilig!

Hoedoe door: Adine Faber-Versluis

Bekijk het profiel van Adine Faber-Versluis
Aantal Hoedoes: 469


Benodigdheden

 • Internet

Stappen

 1. Bekijk het programma

  Pinkpop is een driedaags festival dat van vrijdag tot en met zondag gevierd wordt. Je kunt echter zelf kiezen of je kaartjes koopt voor het hele festival of gaat voor een dagkaartje. Natuurlijk laat je die keuze afhangen van je budget, je gezelschap én het programma. Dat laatste kun je online bekijken. Kijk welke acts je zeker niet wilt missen en zorg ervoor dat je in ieder geval die dagen dan vrij bent.

 2. Vraag je vrienden

  Als je met meerdere mensen wilt gaan, is het handig je kaartjes in één keer te kopen. Dan weet je tenminste zeker dat iedereen voorzien is. Vraag je vrienden daarom of zij ook gaan en of zij al hebben nagedacht over een dag- of weekendkaart. Zorg ervoor dat zij die dag(en) ook vrij houden, zodat er straks geen tickets over zijn!

 3. Zoek verkoopadressen

  Kijk vervolgens op internet waar je kaartjes kunt kopen. Als er een officieel verkooppunt bij jou in de buurt is, heeft dat natuurlijk de voorkeur. Dan heb je de kaartjes direct in handen! Bestellen kan ook altijd via de website. Controleer je adres wel altijd even via Weetwaarjekoopt.nl; daar worden adressen van eerlijke verkopers gegeven, maar ook van oplichters!

 4. Koop je kaartjes

  Als je zeker weet dat je een veilig verkoopadres hebt gevonden, dan kun je de kaartjes met een gerust hart kopen. Denk er aan dat je bij veel verkoopadressen nog een extra toeslag betaalt. Die servicekosten kunnen oplopen tot ongeveer €10,-.

 5. Of win ze!

  Het kan voorkomen dat de kaartjes al verkocht zijn voordat jij je tickets hebt ingeslagen. Sla je slag dan niet op de zwarte markt, maar probeer ze te winnen. Een eenvoudige zoekopdracht geeft je vaak verschillende mogelijkheden.

Do's

 • Koop je kaartjes op tijd, dat is vaak goedkoper dan aan de festivalpoort. Bovendien kan het zijn dat het festival dan al uitverkocht is
 • Kies alleen voor de aangewezen verkoopadressen
 • Houd bij het kopen van de kaartjes rekening met de servicekosten

Don'ts

 • Koop je kaartjes niet bij een handelaar
 • Controleer je verkoopadres vooraf via Weetwaarjekoopt.nl

Bron

Meer uitleg

Hoedoeners in de spotlight
Renate Boogvrouw
Lid sinds: 11 april 2008
Aantal Hoedoes: 15
Cindy Kamstra
Lid sinds: 18 juni 2008
Aantal Hoedoes: 86
Erik Weijers
Lid sinds: 26 maart 2008
Aantal Hoedoes: 42
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!