Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Maatschappij » Armoede
Armoede

Hoe vind ik het adres van de voedselbank

Door: Merel van der Lande

De laatste tijd krijgt de voedselbank veel aandacht in de media. Tegelijkertijd zorgt de economische crisis ervoor dat meer gezinnen de weg naar de voedselbank vinden. Ben je onder de indruk van het goede werk dat ze verrichten en wil je graag een bijdrage leveren? Of wil je de organisatie benaderen omdat je hun hulp goed kunt gebruiken? Hier lees je hoe je er in vijf stappen terechtkomt.


Home » Maatschappij » Armoede

Hoe kan ik de voedselbank helpen

Door: Merel van der Lande

Verzucht je regelmatig: ‘Wat zullen we vanavond weer eens eten?’ Vlees of vis, gezond of makkelijk, thuis of uit? Dan ben jij waarschijnlijk niet afhankelijk van de voedselbank. Geloof het of niet, duizenden gezinnen in Nederland zijn dat wel. De voedselbank steunt deze gezinnen met gezonde en onmisbare voedingsmiddelen. En zo kun jij de voedselbank weer een handje helpen.


Home » Maatschappij » Armoede

3 Hoe kan ik helpen armoede te bestrijden

Door: Merel van der Lande

Een betere wereld begint bij jezelf. Met die gedachte in het achterhoofd scheiden we keurig ons afval, brengen onze lege batterijen weg, doneren aan de collectant en kopen alleen nog spaarlampen. Moeilijker wordt het als het gaat over wereldvrede, vrouwenhandel of het armoedeprobleem. Als je je er bewust van bent dat al jouw daden een gevolg hebben, ook in het kader van deze wereldse problemen, kun je deze daden aanpassen. De keuzes die jij maakt, hebben gevolgen voor mensen in de hele wereld. Met kleine handelingen, zoals hieronder beschreven, kun jij helpen armoede te bestrijden.


Home » Maatschappij » Armoede

Hoe geef ik mijn oude spullen een goede bestemming

Door: Merel van der Lande

Na elke verhuizing verzucht je weer: ‘Wat heeft een mens veel spullen.’ Oude kleren, meubels, speelgoed (van de kinderen), elektrische apparaten. Alles nog in perfecte staat, maar al jaren ongebruikt. De meeste dingen zijn opgeborgen in kasten of op zolder, zonder dat je er ooit nog naar omkijkt. Wil je je kasten én je hoofd leegmaken, maar vind je het zonde om alles gewoon weg te gooien? Denk duurzaam en behulpzaam. Laat een frisse wind waaien door je huis en maak een ander gelukkig met de spullen die jij niet meer gebruikt.


Home » Maatschappij » Armoede

Hoedoeners in de spotlight
Erik Weijers
Lid sinds: 26 maart 2008
Aantal Hoedoes: 42
Marieke van Oosterhout
Lid sinds: 31 maart 2008
Aantal Hoedoes: 24
Noortje van Dorp
Lid sinds: 9 mei 2008
Aantal Hoedoes: 125
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!