Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Maatschappij » Armoede » Hoe vind ik het adres van de voedselbank

Hoe vind ik het adres van de voedselbank

Document acties
 • Tijdshoeveelheid 30 minuten
 • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
De laatste tijd krijgt de voedselbank veel aandacht in de media. Tegelijkertijd zorgt de economische crisis ervoor dat meer gezinnen de weg naar de voedselbank vinden. Ben je onder de indruk van het goede werk dat ze verrichten en wil je graag een bijdrage leveren? Of wil je de organisatie benaderen omdat je hun hulp goed kunt gebruiken? Hier lees je hoe je er in vijf stappen terechtkomt.

Hoedoe door: Merel van der Lande

Bekijk het profiel van Merel van der Lande
Aantal Hoedoes: 50


Benodigdheden

 • Internet of een telefoonboek
 • Pen en papier
 • Een telefoon
 • Een stadsplattegrond

Stappen

 1. Bepaal met welk doel je het adres zoekt

  Er zijn drie redenen waarom je het adres van de voedselbank nodig kunt hebben.
  1. Je wilt je inzetten voor de organisatie en bent op zoek naar een adres waar je je kunt aanmelden voor vrijwilligerswerk of donaties.
  2. Het kan zijn dat je van mening bent dat je de hulp van de voedselbank goed kan gebruiken en dat je wilt weten hoe je je kunt aanmelden voor een voedselpakket. Dat wordt namelijk gedaan door andere instanties.
  3. Je hebt sinds kort hulp van de voedselbank en wilt voor de eerste keer een pakket ophalen bij een afhaalpunt.

 2. Benader jouw hulporganisatie voor het adres

  Zoek je het adres van de voedselbank omdat je een voedselpakket wilt afhalen? Het adres van deze afhaalpunten is anders dan het opslagadres van de voedselbank of het punt waar de vrijwilligers bij elkaar komen. De adressen van de afhaalpunten zijn niet zomaar terug te vinden op internet. Dat heeft te maken met de privacy en veiligheid van de cliënten. Om hulp te krijgen van de voedselbank moet je je aanmelden via een hulpverleningsinstantie als het Riagg, het Leger des Heils of de Thuizorgservice. Als een van deze instanties jou geschikt heeft bevonden dan zullen zij je het adres geven van het afhaalpunt dat het dichtst bij jouw huis ligt. Ben je het kwijt of kun je het niet vinden? Dan kun je diezelfde instantie benaderen voor hulp.

 3. Zoek via een zoekmachine op internet

  In Nederland zijn op het moment meer dan honderd voedselbanken. Elke grote stad en veel middelgrote steden hebben er een. Natuurlijk ben je op zoek naar het adres van de voedselbank in jouw buurt. Surf op internet naar een van de vele zoekmachines en tik ‘voedselbank’ in. Je komt op de algemene site van de voedselbank. Vanuit hier kun je zoeken naar de voedselbank bij jou in de buurt. Hier kun je dus alleen terecht voor vrijwilligerswerk, meer informatie of om te doneren. Op de site van de voedselbank staat ook meer informatie voor mensen die graag hulp willen van de voedselbank.

 4. Gebruik het telefoonboek

  In het telefoonboek staan naast telefoonnummers ook de adressen van personen en/of bedrijven die je zoekt. Begin in  het hoofdstuk van je eigen woonplaats. Mocht je de voedselbank niet tegenkomen, zoek dan in grotere plaatsen bij jou in de buurt. Of bel het nummer dat je wel kunt vinden en vraag of zij het telefoonnummer hebben van de dichtstbijzijnde voedselbank in jouw buurt. Laat ze weten waarom jij het adres zoekt. Wil je helpen of heb je hulp nodig? Mogelijk dat zij je kunnen vertellen waar je het beste heen kunt.

 5. Bepaal je route

  Ben je niet bekend met het opgegeven adres? Pak de stadsplattegrond erbij. Zoek eerst naar herkenbare punten op de kaart. Bepaal vanuit daar je route. Het maakt verschil of je met de auto, fiets of lopend gaat. Houd daar rekening mee. Wil je met het openbaar vervoer maar weet je niet welke bus of trein je moet hebben? Op de 9292.nl kun je aangeven ván welke plaats náár welke je moet. Er wordt duidelijk uitgelegd welke bus of trein je moet nemen.

Do's

 • Bedenkt met welk doel je het adres zoekt

Don'ts

 • Geef niet op als je het niet in één keer kunt vinden

Bron

De voedselbank

Meer uitleg

Hoedoeners in de spotlight
Erik Weijers
Lid sinds: 26 maart 2008
Aantal Hoedoes: 42
Adine Faber-Versluis
Lid sinds: 5 april 2008
Aantal Hoedoes: 469
Cindy Kamstra
Lid sinds: 18 juni 2008
Aantal Hoedoes: 86
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!