Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Maatschappij » Evenementen » Hoe geef ik een tuinfeest

Hoe geef ik een tuinfeest

Document acties
 • Tijdshoeveelheid 14 dagen
 • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Een tuinfeest is een fantastische manier om met vrienden en familie een gezellige avond te hebben. Op een heel ontspannen manier spreek je vele mensen en heb je een heerlijke avond. In deze Hoedoe geven we tips en trucs.

Hoedoe door: Erik-Jan Bulthuis

Bekijk het profiel van Erik-Jan Bulthuis
Aantal Hoedoes: 1


Benodigdheden

 • Een tuin
 • Vrienden, familie of buren
 • (tuin)verlichting
 • Veel eten en drinken

Stappen

 1. Bedenk wie je wil uitnodigen

  Het leuke van een tuinfeest is dat iedereen door elkaar heen loopt. Je hoeft dus niet alleen maar mensen uit te nodigen die elkaar kennen, want tijdens het rondlopen leer je toch wel nieuwe mensen kennen. Als je je tuinfeest 's avonds geeft is het slim ook je buren uit te nodigen. Op die manier hebben zij geen last van lawaai - omdat ze zelf op feest rondlopen!

 2. Zorg voor stoelen en tafels

  Tijdens een tuinfeest zullen veel mensen staande met elkaar spreken. Toch is het nodig een aantal stoelen of tafels neer te zetten. Als je zelf niet genoeg stoelen hebt, kun je ook je gasten vragen zelf stoelen mee te nemen.

  Tip: als je niet genoeg tafels hebt, kun je ook een oude deur op een paar schragen leggen. Met een kleedje erop ziet het er zomaar uit als een handig grote tafel.

 3. Zorg voor voldoende eten en drinken

  Wat is een feest zonder eten en drinken? Bij een tuinfeest zou je prima kunnen gaan barbecuen, maar ook met salades of andere kleine hapjes kun je een eind komen. Je kan uiteraard ook je gasten vragen om eten een drinken mee te nemen, volgens het zgn. concept van de American Party. In de VS heet dit trouwens Dutch Party :)

  Tip: Het is wellicht vervelend als mensen steeds naar de koelkast moeten om nieuw drinken in te schenken. Zet daarom een paar emmers koud water buiten: dit werkt prima om bier en frisdrank koud te houden!

 4. Maak plannen voor bij slecht weer

  Uiteraard hoop je op slecht weer, maar dit soort zaken heb je nooit volledig in de hand. Zorg daarom dat je vooraf al weet wat te doen bij slecht weer. Uiteraard kun je een groot stuk zeil spannen tussen een paar bomen, maar misschien is het nog slimmer om een partytent te kopen. Zet een partytent altijd goed vast, zodat eventueel opstekende wind er geen grip op kan krijgen.Ook kun je je carport verlengen met een partytent, zodat alle feestgangers gezellig bij elkaar kunnen blijven staan.

  Tip: Een goede gastheer/gastvrouw zorgt er ook voor dat zijn of haar gasten het niet koud krijgen. Denk daarom ook aan terrasheaters of bijvoorbeeld een paar vuurkorven.

 5. Maak het gezellig

  Uiteraard is een feest zo gezellig als de gasten zijn, maar sfeer kun je ook een beetje oproepen. Zorg voor gezellige verlichting. Dit kan uiteraard ook in de vorm van tuinfakkels. Als je wilt, zou je zelfs een muziekje kunnen draaien zodat mensen ook wat gaan bewegen. En bedenk: het is jouw tuin, dus jij bent heel bepalend voor de sfeer!

Do's

 • Zet een emmer koud water neer voor bier en frisdrank
 • Je buren uitnodigen, zodat je langer door kan gaan

Don'ts

 • Je buren NIET van te voren informeren
 • Pas op met open vuur en kleine kinderen

pagodetent huren

door Ruud van der Aa op 18-11-2013 18:01
je kunt op marktplaats veel aanbieders vinden die een pagodetent verhuren. die zijn hoger dan een standaard partytent en zien er wat sjieker uit. hangtafels erin, evt. een parasol heater in de nok en wat LED sfeerverlichting rondom en je bent klaar voor een gezellig tuinfeest
Hoedoeners in de spotlight
Susanne Biemans
Lid sinds: 14 mei 2008
Aantal Hoedoes: 9
Erik Weijers
Lid sinds: 26 maart 2008
Aantal Hoedoes: 42
Irene Herbers
Lid sinds: 7 mei 2008
Aantal Hoedoes: 54
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!