Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Maatschappij » Goede doelen
Goede doelen

Hoe kies ik een goed doel

Door: Erik Weijers

Onze maatschappij is fantastisch, niets meer aan doen. Of wil je toch je steentje bij te dragen aan een betere wereld? Als vrijwilligerswerk er niet in zit, kun je een goed doel financieel steunen. De uitdrukking slaat zowel op de het doel zelf (‘een zaak van algemeen maatschappelijk belang’), als op de organisatie die dit doel nastreeft. Om met een gerust hart geld te kunnen geven aan zo’n organisatie, moet je wel eerst je weg vinden in de 18.000 geregistreerde goede doelen in Nederland. Stel jezelf daarom eerst een paar vragen en perk zo je keuzemogelijkheden in.


Home » Maatschappij » Goede doelen

Hoe organiseer ik een collecte

Door: Merel van der Lande

Collecteren is een typisch geval van grote stappen, snel thuis. Binnen een paar uur kun je zomaar honderden euro’s ophalen. Wil jij ook een goed doel of een fonds steunen door een collecte te organiseren? Lees dan eerst deze Hoedoe, want er zijn in Nederland -uiteraard- regels aan verbonden.


Home » Maatschappij » Goede doelen

Hoe richt ik verstandig een stichting op

Door: Jeffrey Pennings

Het beginnen van stichting vergt veel tijd en motivatie. Wat wil je met de stichting gaan doen en bereiken? Hoe kan je een stichting oprichten? Ben je van plan om een stichting op te richten dan is het verstandig om de volgende stappen te doorlopen. Bij het opzetten van een stichting moet je van tevoren ontzettend veel doorzettingsvermogen hebben om er daadwerkelijk een op te richten.


Home » Maatschappij » Goede doelen

Hoedoeners in de spotlight
Lisette Kreischer & Merel van der Lande - Veggie in Pumps
Lid sinds: 3 juni 2008
Aantal Hoedoes: 7
Cindy Kamstra
Lid sinds: 18 juni 2008
Aantal Hoedoes: 86
F. Nelissen
Lid sinds: 7 april 2008
Aantal Hoedoes: 23
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!