Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Maatschappij » Vrijwilligerswerk
Vrijwilligerswerk

5 Hoe vind ik vrijwilligerswerk dat bij me past

Door: Irene de Vette

Karel is een actief lid van zijn tennisclub, maar met zijn drukke baan heeft hij geen tijd voor een bestuursfunctie. Jet houdt enorm van mensen, maar ziet zichzelf niet direct als groepsleider van een bejaardenexcursie. In plaats van geld schenken wil Sarah graag iets concreets doen voor een goed doel, maar collecteren langs de deuren lijkt haar niks. Jaap wil graag onbetaald werk doen, maar er graag ook nog iets van opsteken, zoals computervaardigheden. Net als bijna vier miljoen Nederlanders willen deze mensen zich graag inzetten voor de samenleving, ook al krijgen ze daar niets voor behalve een goed gevoel. Die voldoening krijg je vooral als je vrijwilligerswerk vindt dat bij jou en je levensstijl past.


Home » Maatschappij » Vrijwilligerswerk

4 Hoe word ik buddy
Hoe word ik buddy

Door: Irene de Vette

Wie ernstig ziek is, heeft vaak de behoefte om over de impact van zijn ziekte te praten. Een buddy, een vrijwilliger die een of twee keer per week langsgaat bij zijn cliënt, biedt dan een luisterend oor. Je helpt als buddy met praktische dingen, zoals kleine klusjes in het huishouden. Ook organiseer je uitstapjes, om de zieke persoon even af te leiden van de alledaagse realiteit.


Home » Maatschappij » Vrijwilligerswerk

5 Hoe word ik lid van de vrijwillige brandweer
Hoe word ik lid van de vrijwillige brandweer

Door: Irene de Vette

‘Een vrijwillige brandweerman word je vanuit een enorme innerlijke drive om je medemens te helpen’, zegt Cees van Beek, voorzitter van de Vakvereniging Brandweervrijwilligers. ‘Daarnaast kun je natuurlijk ook niet ontkennen dat er stuk avontuur bij komt kijken.’ Heb je die passie en ben je niet bang uitgevallen, dan is de vrijwillige brandweer iets voor jou. Hoewel je, zoals de naam al zegt, het werk geheel vrijwillig en dus slechts voor een vergoeding doet, is het werk helemaal niet vrijblijvend. Word je opgeroepen, dan moet je uitrukken. Een uitgebreide opleiding volgen en veel oefenen zijn ook verplicht.


Home » Maatschappij » Vrijwilligerswerk

Hoedoeners in de spotlight
Cindy Kamstra
Lid sinds: 18 juni 2008
Aantal Hoedoes: 86
Renate Boogvrouw
Lid sinds: 11 april 2008
Aantal Hoedoes: 15
Petra Megens
Lid sinds: 9 juni 2008
Aantal Hoedoes: 17
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!