Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Mode & uiterlijk » Schoenen » Hoe kies ik de juiste schoenen

Hoe kies ik de juiste schoenen

Document acties
 • Tijdshoeveelheid 2 uren
 • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Hoe kies ik de juiste schoenen
Ben je op zoek naar nieuwe schoenen? Dan heb je tegenwoordig enorm veel keuze. Er worden vandaag de dag namelijk ontzettend veel schoenen aangeboden. Door dit grote aanbod vind je het misschien lastig om de juiste schoenen te vinden. Geldt dit ook voor jou? Kies dan nooit lukraak schoenen uit. Nee, want hier krijg je later vast en zeker spijt van. Hoe je dan wel de juiste schoenen vindt? Hoedoe helpt je om een goede keuze te maken.

Hoedoe door: Femke

Bekijk het profiel van Femke
Aantal Hoedoes: 31


Benodigdheden

 • Computer, tablet of smartphone met internet
 • Tijd
 • Zin
 • Geduld
 • Geld

Stappen

 1. Waar is de schoen voor?

  Schoenen zijn bedoeld om te dragen. Toch is het belangrijk om je eerst af te vragen waar de schoen voor is voordat je op zoek gaat. Zoek je schoenen voor in jouw vrije tijd? Dan wil je natuurlijk dat de schoenen fijn zitten en dat je er goed op kunt lopen. De kans bestaat dat je in dat geval uitkomt bij sneakers. Gaat het om schoenen die je naar je werk of naar speciale gelegenheden kunt dragen? Dan neig je waarschijnlijk richting nette schoenen. Door vooraf te bepalen waar de schoenen voor zijn, kun je filteren in het aanbod. Het vinden van de juiste schoenen wordt hierdoor een stuk makkelijker.

 2. Laat je voeten opmeten

  Wanneer je schoenen koopt, moet je de juiste maat hebben. Heb je al jarenlang dezelfde maat? Dan betekent dit niet direct dat je van ieder merk ook die maat moet hebben. Nee, want schoenen van bepaalde merken vallen groter of kleiner uit dan je gewend bent. Dit kan zowel in de lengte als breedte het geval zijn. Ga dus nooit alleen op de maat af wanneer je de juiste schoenen wilt vinden. Het is beter om jouw voeten eerst op te meten. In dat geval weet je zeker welke maat je moet hebben. Tip: beperk je bij het opmeten niet tot één voet. Bij sommige mensen is de ene voet namelijk groter dan de andere. Om de juiste schoenen te vinden moet je dus beide voeten op laten meten.

 3. Weet waar je wilt kopen

  Voor wat betreft het kopen van schoenen heb je tegenwoordig twee opties. Je kunt naar een fysieke winkel gaan maar je kunt schoenen ook online kopen. Bedenk je van tevoren goed waar je schoenen wilt kopen. Online kun je je makkelijker en sneller door het aanbod slaan en vind je regelmatig aanbiedingen. Bezoek je fysieke winkels? Dan ben je vaak meer tijd kwijt. Voordeel hiervan is echter dat je de schoenen wel direct aan kunt passen. Hierdoor weet je meteen of de schoen past, lekker zit en fijn loopt. Bestel je online en past de schoen niet of zit deze niet fijn? Dan kun je hem vaak kosteloos terugsturen. Het is dus ook zeker wel mogelijk om de juiste schoen online te vinden. 

 4. Laat je helpen

  Het vinden van de juiste schoenen wordt een stuk makkelijker wanneer iemand je helpt. Online is dit vaak niet mogelijk, maar in een fysieke winkel wel. De mensen die in zo’n winkel werken, hebben vaak de benodigde kennis. Zij kunnen jouw voeten allereerst opmeten. Daarbij komt dat zij jou ook kunnen vertellen of je de juiste schoen gevonden hebt. Door de hulp van een verkoopmedewerker in te schakelen wordt de kans op het vinden van de juiste schoen een stuk groter.

 5. Inspecteer de schoen

  Zit een schoen lekker? Dan denk je mogelijk dat dit de perfecte schoen is. Het draagcomfort is natuurlijk belangrijk, maar er is meer. Kijk vooral ook naar de buitenkant van de schoen voordat je deze koopt. Aangezien schoenen niet bepaald goedkoop zijn, wil je natuurlijk wel een goede schoen kopen. Ziet de schoen er aan de buitenkant niet bepaald goed uit? Vraag jezelf dan goed af of het verstandig is om de schoen te kopen. Indien je twijfelt over de kwaliteit, doe je er mogelijk goed aan om verder te kijken. Je zit er namelijk niet op te wachten om binnen de kortste keren opnieuw op zoek te moeten naar de juiste schoen. 

Do's

 • Pas de schoen aan en loop er een stuk op. Indien je een fysieke winkel bezoekt, doe je dit uiteraard direct. Bestel je online? Pas ze dan eerst binnen aan en draag ze een tijdje in huis. Zitten ze niet lekker? Koop ze dan niet of stuur ze terug.
 • Lees reviews en bekijk beoordelingen wanneer je online koopt. Reviews en beoordelingen kunnen jou veel vertellen over de verkopende partij, maar ook over de kwaliteit van een schoen.
 • Vergelijk het aanbod met elkaar, zeker wanneer je online koopt. Bij de ene aanbieder betaal je mogelijk minder voor dezelfde schoenen dan bij de andere partij.

Don'ts

 • Schoenen kopen op basis van de uitstraling. Het is natuurlijk leuk om op mooie schoenen te lopen, maar het gaat uiteindelijk om de kwaliteit en het draagcomfort.
 • Uitsluitend afgaan op de prijs. Voor de juiste schoen betaal je nu eenmaal een flink geldbedrag. Ze zitten fijn en gaan vaak lang mee. Goedkope schoenen zitten lang niet altijd lekker en moet je een stuk eerder vervangen.

Bron

Hoedoeners in de spotlight
F. Nelissen
Lid sinds: 7 april 2008
Aantal Hoedoes: 23
Janine Bruinooge
Lid sinds: 7 april 2008
Aantal Hoedoes: 34
Susanne Biemans
Lid sinds: 14 mei 2008
Aantal Hoedoes: 9
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!