Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Mode & uiterlijk » Uiterlijke verzorging » Make-up » Hoe krul ik mijn wimpers

Hoe krul ik mijn wimpers

Document acties
 • Tijdshoeveelheid 5 minuten
 • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoe krul ik mijn wimpers
Iedereen kent het: minutenlang voor de spiegel staan met in je ene hand de veels te dure mascara en in de andere hand de wimperkruller. Als je het slecht treft, dan is het resultaat van al je moeite bedroevend en heb je helemaal geen mooi gekrulde wimpers. Hoe je het wel voor elkaar krijgt? Dat lees je hier!

Hoedoe door: snnjs

Bekijk het profiel van snnjs
Aantal Hoedoes: 1


Benodigdheden

 • Wimperkruller
 • Mascara
 • Wimperkam
 • Föhn

Stappen

 1. Maak je wimperkrultang schoon

  Je kunt je wimpers pas echt mooi krullen als je wimperkrultang goed schoon is. Zorg er dus voor dat je die bijvoorbeeld met een doekje afveegt voor je begint.

 2. Verwarm de krultang

  Houd de krultang in de hand waar je mee schrijft, zoals je met een schaar zou doen, en open deze tot de verste stand. Zet vervolgens de föhn vijf seconden op de wimperkruller. Het ijzer wordt warm en je wimpers zullen mooi krullen!

 3. Zet de krultang op je wimpers

  Plaats vervolgens de wimperkrultang halverwege de wimper en zorg ervoor dat alle wimpers tussen de klemmetjes zitten. Houd de wimperkrultang een paar seconden in deze positie.

 4. Verwijder de tang voorzichtig

  Wanneer je de wimperkrultang een aantal seconden stevig hebt dichtgeknepen, kun je hem van je wimpers afhalen. Doe de tang hiervoor eerst goed open. Ga voorzichtig te werk, want het kan erg pijnlijk zijn als je te ruw doet en een wimper mee trekt!

 5. Breng mascara aan

  Breng direct na het verwijderen van de tang mascara aan. Dit helpt om je wimpers nog verder te krullen én de krul te fixeren. Smeer de mascara goed uit, zodat je geen klonten ziet.

 6. Kam je wimpers

  Kam vervolgens - terwijl de mascara nog nat is - je wimpers. Dit doe je van de wortels naar de puntjes. Ook dit werkt mee om de krul langer vast te houden. Bovendien haal je al je wimperhaartjes zo uit elkaar en voorkom je dat ze door de mascara samen klonteren. Gedaan? Dan heb je nu een stralende oogopslag!

Do's

 • Krul je wimpers na het aanbrengen van oogschaduw, maar juist voor het aanbrengen van mascara

Don'ts

 • Plaats de wimperkruller niet direct na het föhnen op je wimpers: het ijzer is heet!
Hoedoeners in de spotlight
Irene Herbers
Lid sinds: 7 mei 2008
Aantal Hoedoes: 54
Irene de Vette
Lid sinds: 19 juni 2008
Aantal Hoedoes: 78
Noortje van Dorp
Lid sinds: 9 mei 2008
Aantal Hoedoes: 125
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!