Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Mode & uiterlijk » Uiterlijke verzorging » Make-up » Hoe maak ik mijn make-up kwasten schoon
4

Hoe maak ik mijn make-up kwasten schoon

Document acties
 • Tijdshoeveelheid 5 minuten
 • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Hoe maak ik mijn make-up kwasten schoon
Je make-up netjes aanbrengen doe je met speciale kwasten. Die kwasten zijn niet bedoeld voor eenmalig gebruik; je gebruikt ze net zo lang tot ze versleten zijn. Maar dat betekent natuurlijk wel dat je ze af en toe moet schoonmaken. Hoe je dat doet, lees je hier.

Hoedoe door: Adine Faber-Versluis

Bekijk het profiel van Adine Faber-Versluis
Aantal Hoedoes: 469


Benodigdheden

 • Alcohol (liefst 99%)
 • Kwasten die je wilt reinigen
 • Tissues

Stappen

 1. Verzamel je kwasten

  Als je toch bezig bent, is het wel zo makkelijk om in één keer al je kwasten te reinigen. Pak een potje en verzamel ze allemaal. Neem niet alleen de poederkwasten mee, maar ook kwastjes voor het aanbrengen van oogschaduw.

 2. Bereid je werkplek voor

  Was je handen en bereid je werkplek voor: kies hiervoor een tafel of aanrecht uit, spreid hier een of twee tissues over uit en zorg dat je de alcohol (in een spuitflesje) bij de hand hebt. Het is het beste om te werken in een goed geventileerde ruimte.

 3. Reinig de kwasten

  Leg de kwasten één voor één op de tissue en spray hier wat alcohol overheen. Draai de kwast tijdens het sprayen rond, zodat de alcohol overal komt. Dep ze vervolgens op de tissue, zodat eventuele poederrestjes eraf vallen. Wapper de kwast even een beetje droog en zet deze daarnaast ondersteboven (met de pluim naar boven) in een potje om uit te wasemen.

  Vervang de tissues op je werkblad bij elke kwast, zodat er geen kans is op het overbrengen van bacteriën van de ene op de andere kwast.

 4. Houd je kwasten schoon

  Natuurlijk kun je elke week of elke maand zo'n reinigingsritueel inlassen, maar het is veel hygiënischer en makkelijker om je kwasten schoon te houden. Dat doe je door ze net voor en na gebruik even in te spuiten met alcohol. Af en toe een wat meer grondige schoonmaakbeurt is dan nog steeds goed, maar dat hoeft dan niet meer elke week.

Do's

 • Kies echt voor 99% alcohol, of anders 97% alcohol. Er is ook een variant van 70%, maar die doodt niet alle bacteriën
 • Reinig je kwasten regelmatig, zelfs als je ze niet met iemand anders deelt, kunnen de bacteriën erop zich snel vermenigvuldigen

Bron

Beth Ann Warren, gediplomeerd schoonheidsspecialiste
Hoedoeners in de spotlight
Renate Boogvrouw
Lid sinds: 11 april 2008
Aantal Hoedoes: 15
Erik Weijers
Lid sinds: 26 maart 2008
Aantal Hoedoes: 42
F. Nelissen
Lid sinds: 7 april 2008
Aantal Hoedoes: 23
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!