Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Mode & uiterlijk » Uiterlijke verzorging » Make-up » Hoe verf ik mijn wimpers
4

Hoe verf ik mijn wimpers

Document acties
 • Tijdshoeveelheid 15 minuten
 • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Hoe verf ik mijn wimpers
Heb je heel lichte wimpers en ben je het zat om elke dag met mascara in de weer te gaan? Of vind je het effect van mascara te onnatuurlijk? Dan is het verven van je wimpers iets voor jou. Je wimpers blijven na het verven een paar weken lang donker van kleur, maar krijgen geen extra lengte of volume, zoals wel met mascara gebeurt. Het effect is daardoor veel natuurlijker. Je kunt je wimpers door de schoonheidspecialiste laten verven, maar je kunt ook zelf aan de slag. Dat is minder lastig dan het misschien lijkt.

Hoedoe door: Cindy Kamstra

Bekijk het profiel van Cindy Kamstra
Aantal Hoedoes: 86


Benodigdheden

 • Pakketje wimperverf (te koop bij de drogist)
 • Spiegel
 • Water
 • Handdoek om je kleren te beschermen
 • Latex handschoenen

Stappen

 1. Maak je wimpers schoon

  Om ervoor te zorgen dat de wimperverf goed ‘pakt’, is het belangrijk dat je wimpers helemaal schoon en droog zijn voordat je begint. Haal dus je oogmake-up er grondig af.

 2. Bescherm je huid en kleding

  In het pakketje met wimperverf vind je afdekstripjes voor de huid onder je ogen. Gebruik die. Als er wimperverf op je huid komt, krijg je het er heel moeilijk weer af. Dat geldt trouwens ook voor de huid van je handen. Het best kun je dunne latex handschoenen dragen bij het aanbrengen van de verf. Verfvlekjes in je kleren gaan er ook moeilijk weer uit in de was, draag bij voorkeur oude kleren. Zeker als dit de eerste keer is dat je je wimpers verft. Je kunt een handdoek om je schouders knopen voor extra bescherming. 

 3. Breng de vloeistof aan

  Je wimpers verven doe je eigenlijk in twee stappen: eerst breng je vloeistof aan die je laat inwerken, daarna komt daar gel overheen. De eerste vloeistof zit in een flesje en je brengt hem aan met de bijgeleverde wattenstaafjes. Zorg ervoor dat je wimpers goed vochtig aanvoelen. De vloeistof moet ongeveer een minuutje intrekken voordat je verder gaat met de gel.

 4. Kam de gel door je wimpers

  Doe wat gel uit de tube op het bijgeleverde kammetje en kam je wimpers. Het is belangrijk dat je de gel gelijkmatig verdeelt en dat je niet teveel aanbrengt. Begin met een dun laagje, je kunt altijd wat meer pakken als het nodig is. Even laten drogen, en klaar!

 5. Gooi de verf niet weg

  De meeste verfpakketjes bevatten genoeg verf voor meerdere verfbeurten. Gooi het restant niet weg, maar stop alles terug in het doosje voor als het effect van de eerste verfbeurt begint te vervagen. De wattenstaafjes kun je wel weggooien, de volgende keer kun je ‘gewone’ wattenstaafjes gebruiken. Maak het kammetje goed schoon (het liefst met een beetje alcohol) voordat je het terugstopt in het doosje.

Do's

 • Goed uitkijken dat er geen gel in je ogen komt. Dat kan schadelijk zijn door de chemische stoffen die erin zitten. Mocht je toch wat gel in je ogen of op je huid krijgen, spoel het dan direct grondig weg met water. Je huid kun je daarna het beste nog even wassen met zeep of shampoo, zodat je zeker weet dat je de komende dagen geen donkere vlekken, kringen of strepen op je gezicht hebt.
 • De gebruiksaanwijzing goed doorlezen voor je begint. En je aan de instructies houden die daarin staan.
 • Naar de schoonheidsspecialiste gaan als je het toch een beetje eng vindt om zo dicht bij je ogen met chemische stofjes aan de slag te gaan.

Don'ts

 • Je wimpers verven als ze al van zichzelf donker zijn. Zonde van je geld, je ziet er dan namelijk helemaal niets van.

Bron

De informatie over wimpers verven op Beautytreat
Hoedoeners in de spotlight
Erik Weijers
Lid sinds: 26 maart 2008
Aantal Hoedoes: 42
Janine Bruinooge
Lid sinds: 7 april 2008
Aantal Hoedoes: 34
Bastienne Wentzel
Lid sinds: 9 juni 2008
Aantal Hoedoes: 59
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!