Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Reizen & vakantie » Bestemmingen » Verenigde Staten » Hoe trouw ik in Las Vegas
4

Hoe trouw ik in Las Vegas

Document acties
 • Tijdshoeveelheid 14 dagen
 • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Hoe trouw ik in Las Vegas
Trouwen in Las Vegas gebeurt niet alleen in de film. Ook jij kunt dat doen! In deze hoedoe lees je precies wat je wel en niet moet doen om een geweldige trouwerij in Las Vegas te hebben. Denk je ook nog aan een leuke huwelijksreis?

Hoedoe door: Adine Faber-Versluis

Bekijk het profiel van Adine Faber-Versluis
Aantal Hoedoes: 469


Benodigdheden

 • Paspoort
 • Tickets naar Las Vegas
 • Optioneel:
 • Ringen
 • Getuige
 • Trouwkleding
 • Boeket
 • Fotograaf

Stappen

 1. Boek een reis

  Als je wilt trouwen in Las Vegas, dan begint dat natuurlijk bij het regelen van een vliegticket. Las Vegas heeft een eigen vliegveld, dus je kunt in principe rechtstreeks naar de stad vliegen. Regel eventueel ook vast de overnachtingen; veelal kun je korting krijgen als je dat in één keer boekt.

 2. Bereid je thuis voor

  Eigenlijk is deze stap optioneel, want voor een echte Las Vegas-wedding heb je niets nodig dat je niet daar kunt regelen. Toch vind je het misschien prettig om hier kleding uit te zoeken, alvast wat rond te kijken voor de mogelijkheden en misschien ook nog een huwelijksreis te boeken.

 3. Haal een trouwvergunning

  Eenmaal aangekomen in Las Vegas, is het zaak zo snel mogelijk een trouwvergunning te regelen, een Marriage License. Met deze vergunning mag je getrouwd worden. Je kunt de trouwvergunning ophalen bij het Marriage License Bureau. Je krijgt deze vergunning als je:

  • Ouder bent dan 18 jaar
  • Persoonlijk het bureau bezoekt
  • Geen familie van elkaar bent
  • Geen echtgeno(o)t(e) hebt
  • Een geldig legitimatiebewijs bij je hebt

  Homoseksuele koppels doen er goed aan om eerst te controleren of het homohuwelijk op de gewenste trouwplek al is toegestaan, dit is in Amerika namelijk niet overal zo.

 4. Zoek een leuke kapel

  Las Vegas is dé trouwstad van de Verenigde Staten. Er zijn hier dan ook talloze 'Wedding Chapels' te vinden. Kijk even rond en zoek een leuke uit. Kijk niet alleen naar de prijs, maar ook naar de mogelijkheden. Wil je bijvoorbeeld getrouwd worden door een Elvis- of Dolly Parton-imitator? Als je goed zoekt, dan kan dat!

  Je kunt je Wedding Chapel ook van tevoren online boeken. Het voordeel hiervan is dat je zeker weet dat je terecht kan. Het nadeel is de prijs; via internet betaal je al snel $200 voor een basisarrangement, terwijl je voor dat geld in Las Vegas zelf een uitgebreide ceremonie krijgt.

 5. Regel alle ingrediënten

  Als je geen arrangement boekt, maar alles zelf regelt, zorg dan tenminste dat je een kapel hebt, maar ook een dominee, een getuige en eventueel een fotograaf. Als je geen bruidskleding van huis meegenomen hebt, kun je dit huren. Regel dit ook op tijd.

 6. Vraag een officiële akte op

  Als je eenmaal getrouwd bent, wordt je Marriage License volledig voor je ingevuld. Maak een kopietje van dit bewijs en stuur het, samen met een biljet van $10, naar het Marriage License Bureau dat vermeld staat achterop het bewijs. Vergeet niet te controleren of je adresgegevens juist vermeld staan. Je krijgt van hen dan namelijk een 'certified copy' die je kunt gebruiken om je huwelijk ook in Nederland geldig te laten verklaren.

  Informeer ook direct even thuis bij jouw gemeente wat nodig is om je huwelijk in te laten schrijven. In veel gevallen is de certified copy van de Marriage License voldoende, maar soms vraagt de gemeente ook op een Apostille. Die krijg je door weer een kopie van je certified copy op te sturen naar de Secretary of State van Nevada. De kosten hiervoor zijn $75 en het adres van de SoS is te vinden op de achterzijde van je certified copy.

 7. Schrijf je huwelijk in

  Wil je dat je huwelijk ook in Nederland geldig is? Dan kun je het inschrijven bij de gemeente. Hiervoor moet je naar de afdeling Burgerlijke Stand. Neem de certified copy van je Marriage License mee en (eventueel) je Apostille.

Do's

 • Overweeg om trouwkleding in Las Vegas te huren. Dan weet je niet vooraf wat je treft, maar het scheelt wel heel veel bagage
 • Controleer voor je vertrek nog even goed of je echt alles volgens de regels gedaan hebt; soms wil de wetgeving rondom dit soort zaken wel eens veranderen

Don'ts

 • Laat je niet ontmoedigen door de kosten. Een reisje Las Vegas is misschien niet goedkoop, maar een gemiddelde bruiloft ook niet. Uiteindelijk bespaart dit je dus veel geld

Bron

Meer uitleg

Hoedoeners in de spotlight
Marieke van Oosterhout
Lid sinds: 31 maart 2008
Aantal Hoedoes: 24
Gigi Schuiten
Lid sinds: 3 juni 2008
Aantal Hoedoes: 7
Adine Faber-Versluis
Lid sinds: 5 april 2008
Aantal Hoedoes: 469
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!