Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Reizen & vakantie » Trektocht
Trektocht

Bergtocht, jungletour, woestijnwalk. In deze rubriek kun je lezen hoe je intensieve wandelplannen moet uitvoeren en voorbereiden.

5 Hoe overleef ik een trektocht door de bergen
Hoe overleef ik een trektocht door de bergen

Door: Irene Herbers

Myra de Rooy is een bergbeklimster pur sang. Bergpassen, wapperende gebedsvlaggen en pelgrimsoorden behoren tot haar favoriete reislandschap. In 1988 nam de sportieve Amsterdamse deel aan de eerste Nederlandse Vrouwen Expeditie naar de top van de Chamlang, een 7000-er in Nepal. Een heldhaftig klimster over de do's en don'ts bij het bergwandelen. Zo hou je het plezierig te midden van onvoorspelbare bergen.


Home » Reizen & vakantie » Trektocht

3 Hoe bereid ik een jungletrek voor
Hoe bereid ik een jungletrek voor

Door: Irene Herbers

Vrijwel iedereen met jonge benen en een redelijk goede conditie boekt tijdens een tropenreis een jungletour. Tijdens zo'n trektocht door de wildernis beleef je de natuur in vol ornaat. Maar ook het vele gebladerte, de nog uit te hakken paden, bloedzuigers, slangen en muskieten en daarom is het zinnig om met een bekwame gids te vertrekken. Hoe graag je misschien ook zou willen, het echte survivelen is niet aan iedereen besteed. Aan reisgidsenschrijver Vladimir Mars wel. De geschiedkundige beschrijft of carteert recreatieve routes voor wandelaars, fietsers en kanovaarders en hij heeft in zijn leven al veel kilometers gelopen. Ook in de jungle van Zuidoost-Azië! Hier geeft hij tips om het maximale uit je jungletour te halen. We hebben het hier niet over het zware expeditiewerk, maar over de uitdagende huis- tuin- en keukentrekkings van enkele dagen die je op vrijwel alle junglebestemmingen kunt boeken.


Home » Reizen & vakantie » Trektocht

Hoedoeners in de spotlight
Petra Megens
Lid sinds: 9 juni 2008
Aantal Hoedoes: 17
Janine Bruinooge
Lid sinds: 7 april 2008
Aantal Hoedoes: 34
Noortje van Dorp
Lid sinds: 9 mei 2008
Aantal Hoedoes: 125
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!