Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Reizen & vakantie » Voorbereiding » Hoe gebruik ik een prepaid in het buitenland?

Hoe gebruik ik een prepaid in het buitenland?

Document acties
 • Tijdshoeveelheid 10 minuten
 • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Een prepaid simkaart. Vroeger had bijna iedereen prepaid. Tegenwoordig heeft bijna iedereen een abonnement omdat ze er een ‘gratis’ toestel bijkrijgen. Uiteraard is dit niet gratis en betaal je zelfs uiteindelijk meer dan dat je het toestel los koopt. Maar waarom gebruiken we prepaid tegenwoordig zo weinig? En hoe gebruik je een prepaid in het buitenland?

Hoedoe door: Femke

Bekijk het profiel van Femke
Aantal Hoedoes: 31


Benodigdheden

 • - Mobiele telefoon
 • - Prepaid simkaart
 • - Oplader

Stappen

 1. Koop een prepaid simkaart

  Waarschijnlijk heb je al een mobiele telefoon, maar om te kunnen bellen heb je een simkaart nodig. Je kunt een prepaid sim kaart kopen in het buitenland, maar je kunt tegenwoordig ook een Nederlandse prepaid sim kaart kopen. Met een Nederlandse sim kaart kun je namelijk ook internetten in het buitenland.

 2. Zorg dat je mobiele telefoon sim lock vrij is

  De meeste mobiele telefoons van tegenwoordig zijn sim lock vrij. Wanneer dit niet het geval is dan is het belangrijk om je telefoon sim lock vrij te maken. Dit kan bij een telefoonwinkel.

 3. Wat te doen bij grensgebieden

  Pas op bij grensgebieden! Ben je in de buurt van een grensgebied kijk dan goed bij welke lokale provider je dan momenteel gebruik maakt. Dit kan je heel makkelijk zien bij je instellingen. Het gevaar is aanwezig dat je provider overschakelt naar de provider buiten de Europese unie. Normaliter krijg je hier wel een SMS van. Ben je verbonden met het netwerk buitende Europese unie? Dan kun je het beste een buitenland bundel aanschaffen. Of je mobiele dat uitzetten. Op deze manier bespaar je onverwachtse kosten. Als je terug in Nederland bent en heb je geen verbinding? Kijk dan bij instellingen op je telefoon en pas de SIM instellingen aan naar automatisch.

Do's

 • Bekijk op de persoonlijke pagina van je mobiele provider of je nog voldoende tegoed op je telefoon hebt staan;
 • Gebruik vergelijkingssites om de beste prepaid aan te schaffen. Bedenk voor jezelf hoeveel data en belminuten je gebruikt. Neem eerder te veel dan te weinig.
 • Gebruik zo veel mogelijk wifi. Wifi is namelijk gratis, waardoor je niet meer hoeft te bellen of te sms’en.

Don'ts

 • Ga niet ongelimiteerd streamen vanaf je telefoon. Als je bijvoorbeeld via je mobiele data Netflix gaat streamen verbruik je enorm veel!
 • Zit je in het buitenland? Ga dan niet roekeloos je mobiele data aanzetten. Gebruik altijd Wifi. Zo weet je zeker dat je goedkoop uit blijft.

Bron

Hoedoeners in de spotlight
Janine Bruinooge
Lid sinds: 7 april 2008
Aantal Hoedoes: 34
Cindy Kamstra
Lid sinds: 18 juni 2008
Aantal Hoedoes: 86
Gigi Schuiten
Lid sinds: 3 juni 2008
Aantal Hoedoes: 7
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!