Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Reizen & vakantie » Voorbereiding » Hoe kies ik de juiste wintersportbestemming

Hoe kies ik de juiste wintersportbestemming

Document acties
 • Tijdshoeveelheid 7 dagen
 • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Hoe kies ik de juiste wintersportbestemming
Je wilt graag op wintersport, maar je hebt eigenlijk geen idee waar naartoe. Hoe vind je dan een bestemming die bij jou en je wensen past? In zes eenvoudige stappen helpt Hoedoe.nl je bij het maken van deze keuze, waardoor je achteraf nooit spijt kunt hebben. Skiplezier gegarandeerd dus!

Hoedoe door: Jan Lammers

Bekijk het profiel van Jan Lammers
Aantal Hoedoes: 3


Benodigdheden

 • PC met internetverbinding
 • Familie, vrienden of bekenden
 • Geduld

Stappen

 1. Zet je wensen op papier

  Als je begint te zoeken voordat je je hebt afgevraagd wat je nu eigenlijk wilt, is de kans groot dat je niet een passende bestemming zult vinden. Zet dus vooraf op papier wat je graag terugziet in je wintersportvakantie.

  Ben je dol op apres-ski, of houd je juist van rust? Reis je het liefst per auto, bus, of vliegtuig? Ga je voor een 3-daagse trip of een complete vakantie van twee weken? Alleen logies of volpension?

  Zo zijn er nog vele andere vragen te bedenken waar je van tevoren over na zult moeten denken.

 2. Vraag om ervaringen van anderen

  Vrienden, bekenden of familieleden kunnen je ook helpen bij het maken van een doordachte keuze. Vraag personen met wintersportervaring uit je omgeving om hulp. Hun ervaringen -zowel positief als negatief- kunnen je helpen om een beter beeld van je eindbestemming te vormen.

  Online reviews kunnen ook bruikbaar zijn, maar meestal nog niet in dit stadium. Wacht dus nog even met het raadplegen van reviewwebsites.

 3. Wanneer wil je gaan?

  Wintersport beperkt zich allang niet meer tot de periode november-april. In principe kun je elke dag van het jaar vertrekken om te gaan skiën, maar dit heeft uiteraard invloed op het aantal bestemmingen waar je uit kunt kiezen.

  In de 'standaard' wintersportperiode kun je terecht in onder meer Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland, maar ook Oost-Europese landen als Tsjechië, Polen en Roemenië zijn in opkomst. Niet alleen vanwege de relatief lage prijzen, maar ook vanwege de leuke bestemmingen.

  Ben je gebonden aan de zomervakantie, maar wil je toch op wintersport? Evalueer dan ook een 'ongewone' vakantielanden als Zweden, Canada of Amerika. Ook in Europa zijn zogenaamde zomerskigebieden, maar het aanbod is 's-zomers een stuk lager dan in de winter.

 4. Kies het gebied van je keuze

  Nu je weet wat je wilt, en wanneer je wilt gaan, kun je de zoektocht écht beginnen. Het makkelijkste is om eerst naar een skigebied dat je aanspreekt te zoeken. Gebruik hiervoor een boekingswebsite met uitgebreide filtermogelijkheden, zodat je al je wensen kunt meenemen in deze zoektocht.

  Het kan goed zijn dat er meerdere skigebieden uit de eerste selectie naar voren komen. Geen probleem, hieruit kunnen we vervolgens zonder problemen een bestemming selecteren.

 5. Raadpleeg reviewwebsites

  Nu je een aantal skigebieden hebt geselecteerd, kun je hieruit een keuze gaan maken. Omdat twee verschillende gebieden lastig met elkaar te vergelijken zijn, kunnen reviews van anderen hierbij erg bruikbaar zijn.

  Een skigebied als Aspen is bijvoorbeeld niet te vergelijken met Harrachov, dus zul je het met ervaringen van andere wintersporters moeten doen. Op een website als Wintersport.nl is dit heel goed mogelijk, waardoor je je lijst met mogelijke opties nog verder kunt uitdunnen.

 6. Kies je eindbestemming!

  Je hebt inmiddels informatie verzameld van bekenden, reiswebsites en andere reizigers. Op basis van deze informatie is het nu een stuk eenvoudiger geworden om een uiteindelijke keuze te maken.

  Vergelijk vervolgens de tarieven van de bestemming van je keuze op diverse websites (of een vergelijkingswebsite), en houd eventuele last-minuteaanbiedingen goed in de gaten!

Do's

 • Neem de tijd voor het vinden van een juiste bestemming, en voor het boeken van je wintersportvakantie.
 • Bekijk niet alleen online reviews van hotels of chalets, maar ook van bestemmingen.

Don'ts

 • Van een overhaaste beslissing krijg je vaak spijt. Denk dus goed na over wat je wilt voordat je boekt.