Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Reizen & vakantie » Voorbereiding » Hoe kies ik een goede après-skivakantie

Hoe kies ik een goede après-skivakantie

Document acties
 • Tijdshoeveelheid 4 uren
 • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Een paar mooie pistes pakken is leuk, maar voor sommige wintersporters is de skivakantie pas geslaagd als er ook goed ge-après-skied wordt. Oostenrijk is het après-skiland bij uitstek. Maar dat betekent niet dat in alle Oostenrijkse skigebieden ‘Anton aus Tirol’ uit de boxen schalt. Wil jij een leuke après-ski vakantie? Hoedoe legt je uit hoe.

Hoedoe door: Noortje van Dorp

Bekijk het profiel van Noortje van Dorp
Aantal Hoedoes: 125


Benodigdheden

 • Computer met internet
 • Vrije avond

Stappen

 1. Kies een skigebied met veel barretjes en disco’s

  De ANWB maakte een top tien van wintersportgebieden met de meeste uitgaansgelegenheden. Acht van de tien zijn in Oostenrijk: bovenaan staat Gerlos, gevolgd door Ischgl en Kirchberg in Tirol. Het Franse Val d’Isere en Val Thorens staan op de achtste en negende plaats.

 2. Boek een onderkomen in het centrum

  Niet alle pensions en hotels liggen in het wintersportdorp. Soms moet je zelfs nog even met de auto rijden of de bus pakken naar het centrum. Dat is onhandig als je van après-skiën houdt. Zo moet er altijd een Bob zijn, moet je op tijd naar huis met de laatste bus of ben je veel geld kwijt aan een taxi. Misschien is een appartement of kamer in het centrum wel iets duurder, maar het scheelt een hoop gedoe.

 3. Neem vrienden mee die ook van après-skiën houden

  Hartstikke leuk als je een gebied zit met veel kroegen, maar niet als je daar telkens alleen naar toe moet. Ga je voor een après-ski vakantie, neem dan ook vrienden mee die net zoals jij van après-skiën houden!

 4. Leer de après-ski hits uit je hoofd

  Après-skiën is heel iets anders dan een avondje uit in Nederland. In plaats van gestoken in je mooiste kleding sta je nu met plat haar (door muts of helm), rode blossen en ski-kleding te hossen in een donkere kelder terwijl je ondertussen je enorme bierpul proost met iedereen die het maar wil. Après-skiën is gezelligheid en vooral heel hard meezingen met die o zo foute muziek. 

  Viel spass!

Do's

 • Een skigebied kiezen waar je je ook overdag op de pistes uit kunt leven als het je niet alleen om het après-skiën gaat.

Don'ts

 • Een onderkomen boeken dat ver uit het centrum ligt. Onhandig als je na het skiën wilt après-skiën.

Bron

Diverse websites, genoemd in bovenstaande stappen.