Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Wonen & inrichten » Bouwen & verbouwen » Elektriciteit » Hoe sluit ik een RGB LEDstrip aan?

Hoe sluit ik een RGB LEDstrip aan?

Document acties
 • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Het klinkt misschien lastig, maar dat is het helemaal niet! In dit stappenplan leggen we u stap voor stap uit wat u het best kunt doen!

Hoedoe door: Arend de Vries

Bekijk het profiel van Arend de Vries
Aantal Hoedoes: 44


Benodigdheden

 • RGB LED Strip (30 of 60 led per meter)
 • RGB IR of RF Controller
 • LED Voedingsadapter
 • Platbek schroevendraaier van maximal 3 mm. (optioneel, alleen voor RF controllers)
 • AAA batterijen
 • Soms heeft u een schaar of een striptang nodig, dit geldt niet voor complete sets.

Stappen

 1. Leg aansluiting voor u neer

  Haal de rol uit de verpakking en rol deze af. Leg het uiteinde van de vier pins aansluitring voor u op tafel neer zodat u gemakkelijk de vervolgstappen kunt uitvoeren. 

 2. Zet set eenmaal aan

  Zet de set eerst een keer aan voordat u gaat beginnen met plakken en bevestigen. Anders heeft u straks alles geplakt en bevestigd, en komt u er toch achter dat de set zelf het niet doet. Dat is zonde van uw tijd!

 3. Kies de controller set die u wilt

  U kunt kiezen uit twee verschillende controller sets. Daarom wordt voor beide sets uitgelegd wat u moet doen. 

  1. Infrarood (IR) Controller set: de IR controller heeft een vrouwelijke/female vier pins aansluiting aan het uiteinde van het signal snoer. Schuif de vier pinnetjes van de RGB strip in deze aansluiting om de twee onderdelen zo met elkaar te verbinden. Ga door naar stap 4! Heeft u een andere controller set? Kijk dan naar punt 2. 
   
  OF: 
   
  2. 2.4Ghz RF Controller set: de RF controller heeft vier schroefgaten aan de outputzijde. De letters 'B, G, R en V+' staan voor blauw, groen, rood en volt+. De draadjes welke van de LEDstrip naar de male/mannelijke vier pins aansluiting gaan, hebben deze kleur ook. 

 4. Sluit voedingsadapter aan

  Als het goed is heeft u de LEDstrip nu aangesloten op de controller. In deze stap gaan we verder met het aansluiten van de voedingsadapter op de controller. Haal de voedingsadapter uit de verpakking en steek het netsnoer in de adapter. 

 5. Steek stekker in stopcontact

  Om spanning op de adapter te krijgen, is het nu zaak om de stekker in het stopcontact te steken. Steek de stekker in het stopcontact om door te kunnen gaan naar de volgende stap!

 6. Sluit voedingsadapter aan op controller

  U bent nu alweer bij de een-na-laatste stap. Sluit de voedingsadapter aan op de controller. Dit is een kwestie van inpluggen en vervolgens past het direct in elkaar. De voedingsadapter is nu aangesloten op de controller!

 7. Sluit afstandsbediening aan

  Als u de vorige stap heeft uitgevoerd, kan de afstandsbedieing direct contact maken met de controller. Vanaf nu kunt u alle functies gebruiken van de LEDstrip!

Bron