Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Wonen & inrichten » Bouwen & verbouwen » Hoe handel ik bij glasschade

Hoe handel ik bij glasschade

Document acties
  • Tijdshoeveelheid 20 minuten
  • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Hoe handel ik bij glasschade
Ramen breken natuurlijk niet zomaar, maar het is niet ondenkbaar dat je eens in je leven wordt geconfronteerd met een gebroken ruit. Dit is niet alleen vervelend omdat het rommel geeft, maar ook omdat het je extra kwetsbaar maakt voor inbraak en ongemakken door wind en regen. Het is daarom zaak de glasschade zo snel en efficiënt mogelijk te herstellen. Hoe doe je dit en waar moet je op letten?

Hoedoe door: Jelmer Soes

Bekijk het profiel van Jelmer Soes
Aantal Hoedoes: 2


Benodigdheden

  • Bezem/stofzuiger
  • Stoffer en blik
  • Telefoon
  • Budget voor een nieuw raam

Stappen

  1. Maak foto’s van de situatie en voorkom dat er meer schade ontstaat

    Het is aan te raden foto’s te maken van de schade. Dit kan later van pas komen bij het verhalen van de kosten op je verzekering. Vervolgens is het verstandig de schade zoveel mogelijk te beperken door scherven op te ruimen. Zo voorkom je dat de scherven erger leed veroorzaken. Pas hierbij wel op voor je eigen veiligheid.

  2. Licht je verzerkering in

    Afhankelijk van de manier waarop de schade is ontstaan kan het zijn dat je verzekerd bent voor glasschade. Om de papierhandel zo beperkt mogelijk te houden is het handig dat je de schade laat herstellen door een glaszetter waarmee je verzekering banden heeft. Daarom is het handig om eerst contact op te nemen met je verzekeringsmaatschappij zodat zij je door kunnen verwijzen naar een aangesloten glasschadeherstelbedrijf. Zo voorkom je dat je zelf geld hoeft voor te schieten. Daarnaast scheelt dat vaak een hoop papierwerk.

  3. Bel een glaszetter

    Mocht je verzekering de gemaakte schade niet dekken, dan ben je vrij in je keuze voor een glaszetter. Je hebt dan onder meer de mogelijkheid om een 24-uursservice te bellen of de goedkoopste glaszetter uit te zoeken. Dit kun je bijvoorbeeld doen door de prijzen van verschillende glaszetters uit je buurt met elkaar te vergelijken. Dekt de verzekering het plaatsen van het nieuwe glas wel, dan verwijzen zij je meestal door naar een aangesloten glaszetter.

  4. Denk na over andere soorten glas

    Als je dan toch gedwongen wordt een raam te vervangen, denk dan eens na over de glassoort die je hiervoor wil gebruiken. Er zijn namelijk verschillende soorten glas die je wooncomfort sterk kunnen verbeteren. Wat denk je bijvoorbeeld van isolatieglas? Of glas met een geluidswerende functie? Een gebroken raam kan op die manier toch nog een positieve nasleep hebben.

Do's

  • De veiligheid van jezelf en medebewoners in acht nemen door de scherven waar mogelijk voorzichtig op te ruimen
  • Checken bij de verzekering of je de glasschade vergoed krijgt
  • Een budget opstellen
  • Checken of het mogelijk en zinvol is beter glas te laten plaatsen

Don'ts

  • Ruim niet gelijk alle scherven op maar maak eerst foto's voor de verzekering
  • Bel niet overhaast een glaszetter maar waag eerst een telefoontje aan je verzekering