Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Computers » Internet » Websites » Facebook » Hoe verwijder ik mijn Facebook-profiel
4

Hoe verwijder ik mijn Facebook-profiel

Document acties
 • Tijdshoeveelheid 14 dagen
 • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Hoe verwijder ik mijn Facebook-profiel
Het kan zijn dat je om wat voor reden dan ook je Facebook-profiel wilt verwijderen. Dat kan. Tenminste, als je weet waar je moet zoeken. Want laten we eerlijk zijn: de mensen achter Facebook hebben het verwijderen van een account niet heel makkelijk gemaakt.

Hoedoe door: Adine Versluis

Bekijk het profiel van Adine Versluis
Aantal Hoedoes: 471


Benodigdheden

 • Computer met internet
 • Je inloggegevens voor Facebook

Stappen

 1. Log in

  Als je je Facebook-account wilt verwijderen, moet je natuurlijk eerst inloggen. Doe dit op de gebruikelijke manier.

 2. Verwijder zoveel mogelijk informatie

  Als je wilt dat er straks (zo goed als) geen sporen meer van jouw aanwezigheid op Facebook terug te vinden zijn, verwijder dan eerst zoveel mogelijk informatie uit je profiel. Denk ook aan je fotoalbums, vrienden, mailadres, enzovoorts.

  Pas de privacy instellingen aan voor de informatie die je niet kunt verwijderen, zodat die alleen voor jou zichtbaar is. Je kunt deze instellingen vinden door rechtsboven te klikken op de knop 'Profiel bewerken'. In het volgende scherm vind je aan de linkerkant een rijtje met verschillende profielitems die je kunt aanpassen (of in dit geval: verwijderen). Onder dat rijtje staat 'Privacy instellingen aanpassen'.

 3. Deactiveer je profiel

  Deactiveer nu je profiel. Dit doe je door rechtsboven op het tabje Account te klikken. Er opent zich een uitrolmenu met daarin 'Accountinstellingen'. Selecteer die optie. Je komt nu in een scherm terecht met helemaal onderin de optie 'Account deactiveren'. Selecteer die optie.

  Als je je vrienden nog niet verwijderd had, wordt het hier even moeilijk: Facebook laat zien wie jou allemaal moeten gaan missen. Kijk hier overheen, klik een (willekeurige) reden aan, selecteer dat je ook geen mails van Facebook meer wilt ontvangen en klik op 'Bevestigen'.

 4. Verwijder je account

  Als je tot hier bent gekomen, maar je account toch liever houdt, dan wacht je tot je de bevestiging van de deactivering binnen hebt. In dat mailtje vind je een link waarmee je je profiel weer kunt activeren.

  Wil je echt je account helemaal verwijderen, Dan moet je daar een verzoek voor indienen. Klik - nog steeds ingelogd - op 'Versturen'. Vul vervolgens je wachtwoord in om je verzoek te bevestigen.

 5. Negeer Facebook

  Na het indienen van je verzoek, wordt je profiel gedurende twee weken op 'hold' gezet. Het is niet meer zichtbaar voor anderen, maar je kunt nog wel inloggen. Doe dit niet. Reageer ook niet op berichten, verzoeken of iets anders. Als je twee weken lang niet inlogt, wordt je account - inclusief je gegevens - verwijderd.

  Controleer na een maand even voor de zekerheid of je helemaal niet meer bekend bent op Facebook. Mocht dat wel het geval zijn, dien je verzoek dan nog een keer in.

Do's

 • Verwijder zoveel mogelijk informatie, neem de tijd om goed te controleren of het ook echt weg is

Don'ts

 • Laat je niet overhalen om toch te blijven; je wilde niet voor niets stoppen

Bron

account facebook deactiveren

door ray bijlard op 09-12-2011 20:44
dank je wel voor de info,gih het lijkt wel maffia dat facebook.zonder jullie was ik volgend jaar nog steeds lid thanx.ray