Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Eten & drinken » Wereldkeuken » Aziatisch » Hoe maak ik originele Chinese nasi

Hoe maak ik originele Chinese nasi

Document acties
  • Tijdshoeveelheid 30 minuten
  • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Hoe maak ik originele Chinese nasi
Zin in een lekkere, originele Chinese nasi? Binnen een half uurtje heb je een heerlijk gerecht voor vier personen op tafel!

Hoedoe door: MC. Y.

Bekijk het profiel van MC. Y.
Aantal Hoedoes: 1


Benodigdheden

  • Wokpan
  • Rijst
  • Olie
  • Ei (Naar keuze)
  • Wortels (Naar keuze)
  • Hamblokjes (Naar keuze)
  • Ui (Naar keuze)
  • Eventueel naar keuze meer ingrediënten

Stappen

  1. Kook de rijst

    Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pak voor het koken van de rijst een mooi grote pan, zodat je hier straks eventueel de rest van je nasi ook in kunt maken. Laat de rijst na het koken afkoelen.

  2. Bereid je ingrediënten voor

    Snijd - indien nodig - al je ingrediënten vast voor, zodat je die straks direct kunt gebruiken. Dit kun je alvast doen als je wacht op het koken van de rijst.

  3. Verhit je wokpan

    Zet je wokpan op hoog vuur en doe hier een beetje olie of boter in. Als je het in huis hebt, kun je ook speciale wokolie gebruiken. Deze olie ruikt erg lekker en is wat minder vet dan boter. Blijf tijdens het verhitten in de buurt van je pan, zodat er niets aan kan branden.

  4. Voeg de eieren toe

    Klop de eieren goed door elkaar in een kommetje tot een geel/oranje-achtige massa. Doe de eieren vervolgens in de wokpan en zorg er met de spatel voor dat de eieren in stukjes gebakken worden.

  5. Voeg ui en ham toe

    Voeg vervolgens eerst de stukjes ui toe. Roer deze stukjes goed door de stukjes ei. Als de ui een beetje bruin geworden is, kun je ook de hamblokjes toevoegen. Mocht je nog extra ingrediënten willen gebruiken, dan kun je die ook toevoegen.

  6. Voeg de rijst toe

    Als ook de overige ingrediënten goed gebakken zijn, kun je de rijst toevoegen. Roer de rijst gedurende een kwartier tot twintig minuten goed door met een spatel, zodat deze mooi bruin aanbakt.

    Als je wilt kun je je gerecht nu ook nog op smaak brengen met een beetje zout of Maggie en eventueel ook nog peper. Je kunt bovendien nog een vleugje kerriepoeder toevoegen voor de kleur. Eet smakelijk!

Do's

  • Maak eindeloos veel combinaties! Bij nasi kun je echt bijna alles in doen zolang je het zelf maar lust.

Don'ts

  • Niet weggaan, bij verandering van vuur sterkte of het niet roeren van de rijst kan de smaak beïnvloeden.

Bron

Eigen recept!

Meer uitleg

Hoedoeners in de spotlight
Cindy Kamstra
Lid sinds: 18 juni 2008
Aantal Hoedoes: 86
Marieke van Oosterhout
Lid sinds: 31 maart 2008
Aantal Hoedoes: 24
Irene Herbers
Lid sinds: 7 mei 2008
Aantal Hoedoes: 54
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!