|
-
De Aziatische keuken is lekker, gezond en gevarieerd. Met deze recepten haal je de oosterse keuken eenvoudig in huis.
-
Door: Petra Megens
Wat ruikt het lekker en wat smaakt het goed: Indonesisch eten. Maar oh wat een ingewikkelde recepten, en dan uren in de keuken? Nee bedankt!
Ha, dan ken je de sambal goreng van garnalen nog niet. Het enige ingewikkelde aan dit recept is de hoeveelheid benodigde kruiden. Je maakt het in een handomdraai, vooral als je een staafmixer hebt.
Een recept uit het onvolprezen kookboek van Beb Vuyk.
Home
»
Eten & drinken
»
Wereldkeuken
»
Aziatisch
-
Door: Adine Faber-Versluis
Een heerlijke Chinese maaltijd eet je natuurlijk lekker met stokjes op. Zo kom je goed in de stemming en geniet je extra lang van het eten. Eten met stokjes lastig? Het is makkelijker dan het eruit ziet!
Home
»
Eten & drinken
»
Wereldkeuken
»
Aziatisch
-
Door: MC. Y.
Zin in een lekkere, originele Chinese nasi? Binnen een half uurtje heb je een heerlijk gerecht voor vier personen op tafel!
Home
»
Eten & drinken
»
Wereldkeuken
»
Aziatisch
-
Door: Irene de Vette
Japanse sushichefs-in-wording moeten jarenlang trainen voordat ze de kunst van het sushi maken absoluut beheersen. Hun kunsten zijn dan ook ongeëvenaard. Laat je daardoor niet uit het veld slaan: sushi maken is met een beetje oefening best goed te doen. Maak ze met superverse rauwe vis of vegetarisch met komkommer en avocado. Er zijn ontelbaar veel soorten sushi. Hieronder lees je hoe je de meest bekende maakt, de maki sushi. Een rolletje zeewier, nori, met daarin een vullling van sushirijst en verse vis.
Home
»
Eten & drinken
»
Wereldkeuken
»
Aziatisch
-
Door: Adine Faber-Versluis
Als je wel een beetje klaar bent met de gewone groente- of tomatensoep, dan kun je eens experimenteren met soepen uit de Wereldkeuken. Deze heerlijke Thaise soep bijvoorbeeld. In principe kun je 'm al met een half uurtje op tafel hebben. Bovendien biedt Thaise soep je alle mogelijkheden om zelf te variëren.
Home
»
Eten & drinken
»
Wereldkeuken
»
Aziatisch
-
Door: Adine Faber-Versluis
Wie voor het eerst Japans eet, zal zich ongetwijfeld verbazen over het kleine groene 'vingerdopje' dat bij de gerechten geserveerd wordt. Dat groene spul heet wasabi en wordt niet voor niets in een kleine portie geserveerd: het is ontzettend sterk en heet. In kleine doses is het heel lekker. Je kunt het in de supermarkt kopen, maar zelf verse wasabi maken is natuurlijk veel lekkerder.
Home
»
Eten & drinken
»
Wereldkeuken
»
Aziatisch
-
Door: Adine Faber-Versluis
Sushi is een Japanse lekkernij die je op allerlei manieren kunt bereiden. Een van de ingrediënten die eigenlijk bijna onlosmakelijk met sushi verbonden is, is rijst. Sushi rijst wordt op een speciale manier gekookt, zodat de smaak optimaal is. Hier lees je hoe je deze sushi rijst zelf kunt koken!
Home
»
Eten & drinken
»
Wereldkeuken
»
Aziatisch
-
Door: Adine Faber-Versluis
Verpest je je Aziatische gerechten liever niet met die droge satésaus uit potjes? Met dit recept maak je in een handomdraai zelf pindasaus van pindakaas. Makkelijk, snel en vooral heel erg lekker.
Home
»
Eten & drinken
»
Wereldkeuken
»
Aziatisch
-
Door: Adine Faber-Versluis
Bij een Aziatisch gerecht hoort kroepoek. Je kunt dit gewoon in de winkel kopen, heel duur is het niet. Wel is het veel lekkerder om het gewoon zelf te maken. Dit kost even tijd, maar dan heb je ook wat.
Home
»
Eten & drinken
»
Wereldkeuken
»
Aziatisch
|
|