Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Computers » Internet » E-mail
E-mail

Hoe kom ik aan een gratis e-mailaccount

Door: Bastienne Wentzel

E-mail is net als internet en een mobieltje een eerste levensbehoefte geworden. Maar dat wil niet zeggen dat je er veel geld aan wilt uitgeven. Dat is ook niet nodig want er is een oerwoud aan gratis mogelijkheden. Toch is het niet moeilijk daarin wegwijs te worden.


Home » Computers » Internet » E-mail

4 Hoe stel ik een spamfilter in voor ik op reis ga

Door: Walter van den Berg

Met een beetje pech heb je er dagelijks mee te maken: spam. Ongewenste email beslaat 75% van al het mailverkeer op internet. Gelukkig zijn er een paar mailprogramma’s die heel goed om kunnen gaan met spam. Vooral de emailclient Thunderbird (gratis, en verkrijgbaar voor Windows, Mac en Linux) is heel goed in het afvangen van rommel. Thunderbird is een programma dat je op je eigen computer kunt installeren. Maar wat als je op wereldreis gaat, en je wilt je mail, zonder spam, via een webinterface kunnen lezen? Dan is er Gmail. Ja, ho, maar ik heb al een emailadres (van mijn provider/via mijn eigen domein) en ik wil niet al mijn vrienden vertellen dat ze voortaan naar een ander adres moeten mailen. Maak je niet ongerust; ook dan is er Gmail. Gmail kun je zo instellen dat het mail ontvangt van de pop-server waar je normaal je mail op krijgt, en het kan ook mail versturen alsof je nog steeds jij@jouwprovider.nl of jij@jouwdomein.nl bent. En: Gmail heeft een ijzersterk spamfilter. Dus je krijgt alleen ‘echte’ mail in je inbox.


Home » Computers » Internet » E-mail

Hoe maak ik een Gmail account aan

Door: Bastienne Wentzel

Met een gratis e-mail account zoals Gmail kun je op elke computer met internet je mail lezen en schrijven. Het kost geen geheugen op je eigen computer want de mails en andere gegevens staan op internet. En misschien wel het grootste voordeel: het is gratis. Het is niet moeilijk zo'n gratis adres aan te vragen.


Home » Computers » Internet » E-mail

Hoedoeners in de spotlight
Janine Bruinooge
Lid sinds: 7 april 2008
Aantal Hoedoes: 34
Noortje van Dorp
Lid sinds: 9 mei 2008
Aantal Hoedoes: 125
Cindy Kamstra
Lid sinds: 18 juni 2008
Aantal Hoedoes: 86
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!