Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Computers » Internet » E-mail » Hoe maak ik een Gmail account aan

Hoe maak ik een Gmail account aan

Document acties
 • Tijdshoeveelheid 10 minuten
 • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Met een gratis e-mail account zoals Gmail kun je op elke computer met internet je mail lezen en schrijven. Het kost geen geheugen op je eigen computer want de mails en andere gegevens staan op internet. En misschien wel het grootste voordeel: het is gratis. Het is niet moeilijk zo'n gratis adres aan te vragen.

Hoedoe door: Bastienne Wentzel

Bekijk het profiel van Bastienne Wentzel
Aantal Hoedoes: 59


Benodigdheden

 • computer met internet

Stappen

 1. Ga naar de site van Gmail

  Gmail is de gratis e-mailservice van Google, makers van de bekende zoekmachine. Op de (Nederlandse) site van Gmail kun je je direct aanmelden door rechtsonder op 'een account aanmaken' te klikken.

 2. Maak een account aan

  Op de aanmeldpagina vul je enkele persoonlijke gegevens in. Vul je echte naam in en vervolgens de naam die je kiest voor je e-mail account. Neem bijvoorbeeld je eigen voor- en achternaam aan elkaar geschreven. Kies iets dat je makkelijk en snel kunt typen, maar wel uniek is voor jezelf.

 3. Kies een wachtwoord

  De volgende vraag gaat over het wachtwoord. Kies er een die niet makkelijk te raden is, liefst met leestekens en cijfers erin verwerkt. Het moet minimaal 8 tekens lang zijn. Kies nooit dezelfde naam als je e-mailadres of delen daaruit. Als je een wachtwoord intypt verschijnt rechts een tip over de kwaliteit ervan.

 4. Vul je profiel verder in

  Na het wachtwoord volgen enkele vakjes . We raden je aan die voorlopig niet aan te vinken. Ze zorgen onder andere ervoor dat functies in je webbrowser worden toegevoegd, wat geheugen kost. Je kunt ze altijd later nog activeren.

  Vervolgens kies je een beveiligingsvraag. Als je je wachtwoord bent vergeten kun je die met het antwoord op deze vraag weer toegestuurd krijgen. Je moet tevens een tweede e-mailadres invullen. Dat wordt gebruikt als er problemen optreden of als je een nieuw wachtwoord krijgt. Heb je geen ander e-mailadres, laat dit vakje dan leeg.

  Voor het bevestigen van je aanmelding typ je de code over. Dat is bedoeld om het automatisch aanmaken te voorkomen van e-mailadressen door bots (software die zelf sites kan openen en allerlei zaken kunnen invullen of aanvragen). Ten slotte maak je je account aan door op de knop onderaan te klikken. Hiermee ga je tevens akkoord met de gebruiksvoorwaarden.

 5. Gebruik je account

  Nu volgt een korte introductie waar je de belangrijkste functies van Gmail kunt leren. Je kunt ook direct naar je account. Dan kun je mail gaan versturen. Klik op 'Nieuw bericht' in het menu links helemaal bovenaan en vul het mailadres in van de ontvanger. Vul een onderwerp in en schrijf de tekst. Klik als je klaar bent op 'verzenden'. Voor andere mogelijkheden van het mailprogramma, klik op 'Help' rechts bovenaan

 6. Wis je account

  Wil je dit mailadres niet meer gebruiken, dan kun je het ook weer verwijderen. Let op: daarbij worden ook al je berichten gewist en je contacten verwijderd. Hier staat beschreven hoe je dat doet:

  1. Klik op 'Instellingen' boven aan een Gmail-pagina.

  2. Klik op het tabblad 'Accounts'.

  3. Klik op Instellingen voor Google-account onderaan de lijst bij 'Accountinstellingen wijzigen'.

  4. Klik vervolgens op 'Wijzigen' naast 'Mijn produkten' rechts op de pagina.

  5. Klik op 'Gmail definitief verwijderen' om alleen je Gmail account te wissen.

  6. Klik op 'De account sluiten en alle bijbehorende services en gegevens verwijderen' om alle Google accounts zoals Google talk die je hebt te wissen.

Do's

 • Kies een veilig wachtwoord en bewaar het op een veilige plek

Don'ts

 • Vul zo min mogelijk persoonlijke gegevens in in verband met je privacy

Bron

Gmail by Google

Meer uitleg