Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Computers » Internet » Websites » LinkedIn » Hoe pas ik mijn Linkedin url aan

Hoe pas ik mijn Linkedin url aan

Document acties
 • Tijdshoeveelheid 5 minuten
 • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Hoe pas ik mijn Linkedin url aan
Wanneer je een Linkedin-account aanmaakt krijg je een automatisch url toegewezen. Hier staan onder andere cijfer en letters in. Nu is het natuurlijk mooier wanneer jouw naam in dit url terugkomt. Daarbij is het voor je vindbaarheid op Google ook aan te raden om je url persoonlijk te maken.

Hoedoe door: Kim Suurmeijer

Bekijk het profiel van Kim Suurmeijer
Aantal Hoedoes: 3


Stappen

 1. Log in en vind het menu

  Login op je Linkedin account. Boven in je scherm net onder het Linkedin logo zie je een menu met daarin Home, Profile, Network, Jobs, Interests.

 2. Bewerk je profiel

  Wanneer je met je muis over Profile gaat klapt het menu uit en krijg je de submenu opties te zien. Kies dan voor Edit profile.

 3. Bewerk je contactinformatie

  Onder je profielfoto staat een lichtgrijze balk met contactinformatie en daarin de URL naar jouw profiel. In het blauw staat er achter je URL een link om de URL te bewerken. Klik op deze link.

 4. Voer de aanpassing door

  Je bent nu op je openbare profiel (public profile) terecht gekomen in edit modus. Hier kun je de inhoud van je profiel aanpassen. Dat wil zeggen wat mensen die niet in je netwerk zitten kunnen zien op jouw profiel. Wanneer je wat naar beneden scrolt zie je rechts in je scherm het blokje: Your public profile. Daarin staat de link die je moet hebben: Customize your public profile url. Wanneer je daar op klikt verschijnt een pop-up waarin je de URL kunt aanpassen.

Bron

Hoedoeners in de spotlight
Petra Megens
Lid sinds: 9 juni 2008
Aantal Hoedoes: 17
Susanne Biemans
Lid sinds: 14 mei 2008
Aantal Hoedoes: 9
Gigi Schuiten
Lid sinds: 3 juni 2008
Aantal Hoedoes: 7
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!