Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Computers » Internet » Websites » LinkedIn » Hoe verwijder ik mijn LinkedIn-profiel

Hoe verwijder ik mijn LinkedIn-profiel

Document acties
 • Tijdshoeveelheid 5 minuten
 • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Hoe verwijder ik mijn LinkedIn-profiel
Geen zin meer om te netwerken? Of wil je om een andere reden je LinkedIn-profiel verwijderen? Dan kan dat best een hele toer zijn. Volg deze stappen en je profiel is binnen de kortste keren van internet verwijderd.

Hoedoe door: Adine Versluis

Bekijk het profiel van Adine Versluis
Aantal Hoedoes: 470


Benodigdheden

 • Inloggegevens
 • Computer met internet

Stappen

 1. Zoek de instellingen op

  Log in op je account. Je ziet nu rechts bovenin je naam staan. Als je daar met je muis op gaat staan, verschijnt een uitrolmenu. Klik daar op Instellingen of Settings, afhankelijk van de versie die je gebruikt.

 2. Ga naar 'Account'

  Als het instellingenvenster zich geopend heeft, zie je onderaan een viertal tabbladen. Het onderste tab is 'Account'. Klik hierop. Er opent zich nu een venster met allerlei mogelijkheden met betrekking tot je account, zoals het beheren van je privacyvoorkeuren en het selecteren van de taal.

 3. Klik op 'Account sluiten'

  Klik op de link 'Account sluiten'. Er verschijnt nu een nieuw venster, waarin gevraagd wordt naar de reden voor het sluiten van het account. Klik een reden aan of vul de specifieke reden in als die niet in het lijstje genoemd wordt.

 4. Bevestig de keuze

  Vervolgens opent zich een nieuw scherm, waarin wordt gevraagd om je keuze te bevestigen. Weet je toch niet zeker of je je account wilt sluiten, dan kun je het proces nu nog stopzetten.

 5. Verwijder je profiel definitief

  Als je op 'Account bevestigen' hebt geklikt, wordt er nog één keer om een bevestiging gevraagd. Klik ook nu op 'Account sluiten' en je profiel wordt verwijderd. Let op: niet alleen je profiel wordt verwijderd, maar ook al je connecties en berichten. Het profiel is niet terug te halen, dus als je spijt hebt, dan zul je het weer opnieuw op moeten bouwen.

Do's

 • Denk goed na, want als je profiel eenmaal verwijderd is, krijg je het niet meer terug. Dan moet je weer helemaal overnieuw beginnen

Don'ts

 • Denk niet dat het verwijderen van je profiel te veel moeite kost; het is zo gedaan en zo voorkom je dat er allerlei stukjes informatie van je op internet rond blijven slingeren

Bron

Meer uitleg